GROK kaartspel geweldloze communicatie GROK kaartspel geweldloze communicatie GROK kaartspel geweldloze communicatie

GROK kaartspel

GROK is een kaartspel Geweldloos Communiceren en geeft woorden aan gevoelens en behoeften. GROK heeft 18 spellen voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 8 jaar.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 42,95

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel, Kaartenset
Positieve invloed op samenwerken, zelfwaardering, eigenwaarde, sociaal- emotionele vaardigheden, delen , communiceren, jezelf en elkaar beter leren kennen, respectvol gedrag, teambuilding, zelfinzicht, zelfvertrouwen, geweldloos communiceren, taalontwikkeling, interactie, contact maken, uiten van emoties
Leeftijd 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren , Volwassenen
Aantal spelers 1 speler , 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers , 7 - 8 spelers, 9 - 10 spelers, 12 of meer spelers
Speelduur 10 á 20 minuten, 20 á 30 minuten, 30 á 45 minuten, 45 á 60 minuten
Taal Nederlands
Auteur Christine King & Jean Morrison
Uitgever Earth Games
Artikel nummer grok1
Afmeting 19 x 15 x 4,4 cm
Tips Het spel GROK is zeer veelzijdig in het gebruik: het is goed te gebruiken in supervisie, intervisie, in het gezin, met vrienden op een verjaardag, met jongeren op een ROC, en zo zijn er nog vele toepassingen! Heb jij een leuke ervaring of toepassing met GROK voeg je ervaringen toe bij de tab ervaringen hierboven.

Details

GROK is een kaartspel Geweldloze Communicatie dat woorden geeft aan gevoelens en behoeften en de communicatie verlevendigt.

Met dit spel leer je jezelf en elkaar beter kennen.

GROK bestaat uit 56 GEVOELkaarten en 56 BEHOEFTEkaarten waarmee 18 verschillende spellen zijn te spelen. De spellen variëren in moeilijkheid. Sommige spellen kunnen daarmee ook door kinderen vanaf 8 jaar en door jongeren gespeeld worden.

GROK maakt de vele nuances in behoeften en gevoelens zichtbaar in kunstzinnige, tijdloze kaarten gemaakt door illustratrice en vormgeefster Margreet de Bruin. Het spel is gedrukt op papier met Ecolabel..

GROK is een bewerking uit het Engels door Justine Mol en Anne Mijke van Harten. GROK is in Nederland uitgegeven door Earth Games.

Doelstellingen: leren samenwerken, communiceren, inleven in een ander, empathie ontwikkelen, kijk op je eigen en andermans gevoelens en behoeften

Doelgroep: jongeren en volwassenen, spelmogelijkheden vanaf 8 jaar


For English versions of GROK, please go to this site: www.nvcproducts.com

Ervaringen

 1. Ontdekken en bewustworden door: Margrete Stoute-Boots; trainer Kind In Kracht opleidingen, Creator van De Kracht van 8.
  Waardering

  Ik gebruik dit spel al heel wat jaren binnen de opleidingen waar ik aan verbonden ben.
  Het heeft haar plek binnen de les over verbindende communicatie om vooral op een speelse manier bijvoorbeeld de eigen gevoelswoordenschat te ontdekken en te verruimen. Dan is met name de spelvorm 'Raad mijn gevoel' uit de GROK handleiding een manier om met plezier dit doel te bereiken!

  Daarnaast zet ik de kaarten in om de behoeften en verlangens onder gevoelens zichtbaarder te laten worden. Wat wil ik nu zo graag?

  De GROK-kaarten zijn heel goed te gebruiken om gevoelens en behoeften meer woorden te kunnen geven……voor veel mensen een hele ontdekking én bewustwording.

  Margrete Stoute-Boots; trainer binnen de Kind In Kracht opleidingen in Nederland en in de Caribbean. Daarnaast ook in het onderwijs bij de nascholingsopleiding Kindercoach in het onderwijs van InHolland Academy. Creator van De Kracht van 8. (Geplaatst op 27-04-19)

 2. GROK in relatietherapie en ondersteuning bij mijn workshop aanbod door: Kim Lakke - www.HartVerstand.nl
  Waardering

  In mijn praktijk www.hartverstand.nl maak ik graag gebruik van dit spel. Makkelijk om niet naar woorden te hoeven zoeken van gevoelens of voor vele nog lastiger.... behoeften. Hoewel we de woorden wel kennen is in contact staan met onze behoeftes voor vele nog een uitdaging... en dan niet in de valkuilen stappen van een pseudo-behoefte... en dat verschil wordt weer helder verwoord in de uitleg. De kaartjes die erbij zitten of je nu communiceert op de jakhals manier of de giraffen manier zijn kort/helder/overzichtelijk.

  Eigenlijk bestelt ieder stel wel na de workshop of individuele sessies dit spel bij Earth Games! (Geplaatst op 08-12-15)

 3. GROK in coaching/ therapie door: Naomi Steinen - Second Wind
  Waardering

  Wat een geweldig en geniaal spel is dit!
  Dit zou elke therapeut/coach/begeleider moeten kennen!
  Ik heb het vaak bij me bij trainingen en bij coachingssessies is het altijd binnen handbereik. GROK heeft me al heel veel gebracht, in mijn praktijk, maar ook privé. Soms vind je zelf niet precies de goede woorden voor wat je voelt of waar je behoefte aan hebt. Als je dan GROK erbij pakt, kan je zo uit een lastige situatie zijn. Ook met je partner als je het samen doet. (Geplaatst op 03-04-13)

 4. Grok heeft onze relatie verdiept door: Lex Hagen
  Waardering

  Grok heeft mij en mijn partner al veel waardevolle momenten opgeleverd. Door het spelen van Grok hebben we meer begrip voor elkaars innerlijk leven gekregen en is onze relatie flink verdiept. Juist door het 'spelen' met de gevoelens en behoeften, ontstaat er veel ruimte voor experimenteren en daarmee vrijheid.

  Ook met anderen hebben we regelmatig gespeeld. Doordat er in Grok verschillende spellen te kiezen zijn, is het mogelijk en interessant om te spelen met verschillende mensen. (Geplaatst op 03-04-13)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):