Op zoek naar de Kleine Giraf

Op zoek naar de Kleine Giraf

Geweldloos Communiceren voor en met kinderen. Dit boekje is bedoeld voor kinderen en voor volwassenen die samen met kinderen willen werken aan Geweldloos Communiceren. De verhalen en bijbehorende oefeningen nodigen kinderen van 8 tot 10 jaar uit om spelerderwijs kennis te maken met Geweldloos Communiceren. 

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,50

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Boek
Positieve invloed op zelfwaardering, luisteren, geweldloos communiceren, taalontwikkeling
Leeftijd 8 - 10 jaar
Aantal spelers Variabel
Speelduur 10 á 20 minuten, 20 á 30 minuten
Taal Nederlands
Auteur Diverse auteurs
Uitgever De Kleine Giraf
Artikel nummer gc14
Afmeting 21 x 15 x 4 cm
Tips

Combineer het boekje met de handpop van de giraf.

Details

Dit boekje is bedoeld voor kinderen en voor volwassenen die samen met kinderen willen werken aan Geweldloos Communiceren. De verhalen en bijbehorende oefeningen nodigen kinderen van 8 tot 10 jaar uit om spelenderwijs kennis te maken met Geweldloos Communiceren. 

Kinderen kunnen de verhalen zelfstandig of met elkaar lezen en zo ook de oefeningen doen. Er kan klassikaal mee gewerkt worden of individueel, thuis of op school. Het boekje kan aanvullend gebruikt worden bij bestaande programma's die aandacht schenken aan communicatie, weerbaarheid en burgerschapsvorming. Aan jongere kinderen kunnen de verhalen worden voorgelezen. 

Geweldloos Communiceren is een vorm van communiceren die helpt om anderen duidelijk te maken wat voor jou belangrijk is en waarom. Ook geeft het inzicht in de gevoelens en behoeften van anderen. Belangrijke peilers van Geweldloos Communiceren zijn feitelijk waarnemen, gevoelens en behoeften ontdekken en deze onder woorden kunnen brengen. Dit helpt zowel bij kinderen als volwassenen om:

  • - effectief om te gaan met meningsverschillen en conflicten (met ruimte voor ieders eigenheid en onderlinge verschillen);
  • - zichzelf en anderen beter te leren kennen;
  • - zelf oplossingen vinden voor problemen waardoor het draagvlak wordt vergroot. Er is immers ruimte voor ieders inbreng.

Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):