Wasadvies voor harige pluche handpoppen

NIET IN DE WASMACHINE OF DROGER! Harige pluche poppen kunnen alleen aan de oppervlakte schoongemaakt worden. Gebruik hiervoor een schone, zachte spons. Houdt de handpop nooit in het water! Gebruik handwarm water en voeg eventueel een heel klein beetje wolwasmiddel of een ander mild wasmiddel aan het water toe. Spons uw handpop voorzichtig af. Zorg dat u de handpop niet wringt of uitknijpt om te voorkomen dat de vulling zich opeenhoopt. Droog de handpop door deze tussen twee handdoeken zachtjes droog te drukken of hang de handpop aan een waslijn of leg hem op een droogrek. Nadat ze droog zijn kunt u ze terug in vorm brengen en opschudden.

Wasadvies voor velours pluche handpoppen

NIET IN DE WASMACHINE OF DROGER! De grotere velours poppen kunt u met een spons, een milde zeep en handwarm water schoonmaken. De kleinere velours poppen kunnen worden ondergedompeld in handwarm water. Zorg dat u de handpop niet wringt of uitknijpt om te voorkomen dat de vulling zich opeenhoopt. Droog de handpop door deze tussen twee handdoeken zachtjes droog te drukken of hang ze aan een waslijn. 

Na ontvangst

Na enige dagen in een doos, wil uw nieuwe aanwinst graag tot leven gewekt worden! Misschien is deze een beetje ‘kreukelig’ van de lange reis. Breng hem in vorm en breng de haren/ vacht in model door de pop goed uit te schudden en eventueel heel voorzichtig te kammen met een zachte schone borstel –met de haren/ stof mee, beter niet er tegenin-, krijgt hij zijn “niet van echt te onderscheiden” uitstraling.

LET OP: een borstel kan krassen op de ogen en oren van de handpop veroorzaken. Zorg dus dat u deze gebieden ontwijkt. Dieren met lange haren willen graag af en toe eens met de hand opgeruwd worden. Hoe vaker u met de handpop speelt, hoe meer levend deze wordt. In het begin is het materiaal soms nog wat stug. Door er veel mee te spelen wordt dit vanzelf soepeler.