Het Lieve Woorden Doosje- omslag voorkant Het Lieve Woorden Doosje - omslag achterkant

Prentenboek Het Lieve Woorden Doosje

Een hartverwarmend verhaal over een doosje in je hart: wat iedereen heeft en wat er altijd is als je het nodig hebt! -nieuwe heruitgave!- Over vriendschap, jezelf zijn en je geliefd voelen.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 18,45

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Boek
Positieve invloed op zelfwaardering, eigenwaarde, hartcoherentie , positief denken, zelfvertrouwen
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar
Aantal spelers Variabel
Speelduur -
Taal Nederlands
Auteur Wendy Traa
Uitgever De open plek
Artikel nummer LW2
Afmeting 30 x 21,6 x 0,8 cm
Tips

- In het prentenboek vind je naast het verhaal, ook twee inspirerende pagina's om direct zelf op reis te gaan naar het doosje in je hart!

- Het prentenboek is de basis van het Hartenpakket, dat je ook in onze webwinkel kunt vinden. Met dit Hartenpakket ontdekken, maken en vieren kinderen het 'doosje' in hun hart en ontwikkelen ze hartelijke vaardigheden waar ze de rest van hun leven veel aan hebben!

Details

Een hartverwarmend verhaal over vriendschap, jezelf zijn en je geliefd voelen. Geschreven en getekend door Wendy Traa. Een bijzonder prentenboek voor alle kinderen vanaf 5 jaar. Het Lieve Woorden Doosje is een modern parabel over het hart.

Het verhaal Op Een regenachtige middag staart Tom naar buiten. Er is niemand te zien, niemand om mee te spelen. Tom is stoer. Veel te stoer om lief te zijn. Maar vandaag voelt hij zich helemaal niet zo stoer. De bomen kijken donker voor zich uit en de wolken zeggen: 'Jij hebt toch geen vrienden.'. Dan klinkt het opeens vanuit de struiken: 'Ben je verdrietig?' Tom duwt de takken weg en kijkt in een blozend meisjesgezicht, in de blauwe ogen van Jasja. Ze vindt hem aardig, niet stoer. Daar snapt Tom helemaal niets van, maar hij is blij met haar lieve woorden voor hem. Kon hij die maar bewaren, bewaren voor altijd... Maar als hij 's avonds in bed stapt, vliegen de laatste lieve woorden het raam uit. 'Ik wil een doosje!' roept Tom naar de maan. 'Ik wil een doosje in mijn hart! Een doosje voor fijne dingen, maan! Daar kan ik alles in bewaren waar ik blij van word...' In het verhaal maken kinderen kennis met hun eigen lieve woorden doosje door te lezen over hoe Tom dat van hem ontdekt.

Het ontstaan De kinderen zitten in de kring. Opeens begint een van de kinderen te huilen. "Ik heb helemaal geen vriendjes..." snikt hij. De juf denkt koortsachtig na: 'Oh nee, hoe los ik dit op.' Maar nog voordat zij iets kan zeggen, zegt een van de kinderen: "Maar Joris, ik ben toch je vriend?" En een ander: "Maar wij voetballen toch altijd samen!" Er volgden meer kinderen: allemaal met lieve woorden voor Joris. Hij keek glazig naar de groep, het drong niet echt tot hem door. In een opwelling zegt de juf: "Kon je die lieve woorden maar bewaren hé." Joris knikt en veegt een traan weg. "Stop ze maar in het doosje, hier, in je hart." De juf wees op haar eigen borstkas. En alsof Joris nooit anders gedaan heeft legt hij zijn hand op zijn hart. Een diepe zucht gaat door de klas, niet alleen van hem, alle kinderen leken te ontspannen. Blij te worden. Dit gebeurde op een regenachtige herfstmiddag in 2005 in de Dolfijnenklas van juf Wendy. Daarna schreef zij het verhaal over het Lieve Woorden Doosje.

Een prentenboek voor ouders, grootouders, therapeuten, coaches en kinderyogadocenten en leerkrachten. Stimuleert zelfvertrouwen, zelfwaardering, een open, hartelijke houding. Veel gebruikt in kindercoaching/therapie met hartverwarmende resultaten, met hulpvragen omtrent zelfwaardering, vertrouwen, rouwverwerking en onderlinge verbinding in gezinnen.

 

Verder spelen het Hartenpakket  Een pakket waarmee kinderen, (groot)ouders, begeleiders, kindertherapeuten en leerkrachten verder kunnen werken en spelen over het Lieve Woorden Doosje. Kinderen ontdekken met dit pakket de kwaliteiten van hun hart en leren zich ermee verbinden. Met een praktische handleiding, een luisterverhaal en visualisatieoefeningen op CD en talentkaarten waarmee kinderen zelfstandig verder kunnen spelen en ontdekken. Dat alle kinderen volop plezier en geluk beleven aan hun Lieve Woorden Doosje en zichzelf in hun hart sluiten...


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):