Positief Denken + Blij Denken Spel + Does ff positief!!

Het Blij Denken Spelletje vanaf 4 jaar + Het Positief Denken Spel vanaf 8 jaar + Does ff positief voor jongeren / volwassenen. Helpt denkfouten en helpende gedachten te visualiseren. Gebaseerd op cognitieve en oplossingsgerichte therapie.

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 94,85

Speciale prijs: € 84,95

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Kaartenset
Positieve invloed op oplossingen bedenken, zelfwaardering, eigenwaarde, sociaal- emotionele vaardigheden, jezelf en elkaar beter leren kennen, zelfinzicht, positief denken, zelfvertrouwen, uiten van emoties
Leeftijd 3 jaar , 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren , Volwassenen
Aantal spelers 1 speler , 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers , 7 - 8 spelers, 9 - 10 spelers, 12 of meer spelers
Speelduur 10 á 20 minuten
Taal Nederlands
Auteur Francis de Grauw
Uitgever Denkzinnig
Artikel nummer FDG5
Afmeting drie doosjes van 11 x 8 x 3 cm
Tips

Het Positief Denken spel is in oorsprong ontwikkeld voor mensen met een IQ met een bereik van ongeveer tussen de tachtig en vijftig. Maar het bleek ook heel goed inzetbaar voor elk IQ en bijna elke leeftijd! Het wordt juist ook gespeeld met hoogbegaafden, kinderen en normaal begaafden!

Toen bleek dat het Positief Denken spel juist ook voor kinderen heel inzetbaar was, heeft Francis een kinderversie gemaakt. Het Blij Denken spelletje.

De tekeningen zijn wat meer gericht op jongere kinderen. Er is meer aandacht voor specifieke problematiek die bij deze leeftijd hoort, Zoals gepest worden, verdriet, schuldgevoelens, ADHD.

De derde set is 'Does ff positief" en is gericht op jongeren en volwassenen.

Details

Het Blij Denken Spelletje is ontwikkeld voor kinderen vanaf ongeveer 4-5 jaar en diegene die op dat cognitieve niveau functioneren. Sommige kinderen zullen meer ondersteuning en uitleg nodig hebben om de strekking van de kaartjes te begrijpen. Het spel is naast het spelen volgens de spelregels zeker ook bedoeld om de kaartjes en de tekeningen gebruiken als gespreksonderwerp. Dit maakt dat de leeftijdsgrens en hoogte van IQ flexibel in te vullen zijn.

Het Positief Denken spel is in oorsprong ontwikkeld voor mensen met een IQ met een bereik van ongeveer tussen de tachtig en vijftig. Maar het bleek ook heel goed inzetbaar voor elk IQ en bijna elke leeftijd! Het wordt juist ook gespeeld met hoogbegaafden, kinderen en normaal begaafden!

Het Positief Denken Spel kan in elk geval gespeeld worden vanaf ongeveer puberleeftijd met kinderen die zelfinzicht verworven hebben. Ondersteuning en uitleg van de spelbegeleider kan bij het spelen meer nodig zijn naar mate het begrip en inzicht van het kind lager is.

De spellen zijn ontworpen om de disfunctionele gedachten op te sporen en die op een heel eenvoudige manier te vervangen door positieve gedachten.

Het spel is gebaseerd op de cognitieve en oplossingsgerichte therapie. De kracht van het spel is dat het heel makkelijk om te spelen is én dat je het in een tijdsbestek van maar vijf minuten kunt spelen!

De kaarten zijn verdeeld in drie soorten kaarten:

  • De kaarten met het gele dessin op de achterzijde zijn de kaarten met de spelinformatie en de spelregels. 
  • De kaarten met het groene dessin op de achterzijde zijn de kaarten met de positieve gedachten. 
  • De kaartjes met het rode dessin op de achterzijde zijn de kaarten met de denkfouten. 
Op de voorzijde van de kaartjes staan tekeningen en tekst. De tekeningen en de teksten ondersteunen elkaar. De tekeningen zijn zo duidelijk dat het spel zelfs door niet of moeilijke lezers gespeeld kan worden. De tekeningen en teksten ondersteunen en vergemakkelijken het therapeutische gesprek.
 
In het spelverloop worden eerst de denkfouten opgespoord.
 
Mocht de speler de denkfout om welke reden dan ook niet kunnen kiezen uit de denkfoutkaarten dan is er de joker. De joker geeft de speler de ruimte om op zoek te gaan naar positieve gedachten zonder daar een denkfout aan te hoeven koppelen. Daaropvolgend worden er positieve gedachten gekozen om voor de denkfout in de plaats te zetten.
 
Tot slot kiest de spelleider ook een positieve kaart voor de speler, als cadeautje.
 
Als deze stappen zijn doorlopen, dan maakt de speler zijn of haar eigen denkhulp kaart, alleen of met hulp. Op deze kaart wordt door de speler zelf de fantasie van zijn toekomst opgetekend, een toekomst waar de denkfout plaats heeft gemaakt voor een positieve gedachte. Samen kan zo de gewenste situatie voorbeleefd worden. Het fantaseren van een positieve toekomst is een afgeleide van de wondervraag zoals bekend uit de Kortdurende Oplossingsgerichte therapie en kan ook zo ingezet worden.
 
Het Blij Denken Spelletje kan gespeeld worden door voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 
Het spel kan gespeeld worden door normaal begaafden, hoogbegaafden en laagbegaafden, want wie heeft er nou geen denkfouten?
 
Het Positief Denken Spel is tevens van deze auteur.
 
Beide spellen dagen de speler uit om het positief denken te gaan proberen. De spellen kunnen in alle werkvelden waar op cognitief gedragsniveau een therapeutische interventie gewenst is toegepast worden. Het spel is geschikt voor therapeuten en coaches maar ook voor begeleiders, ouders of leerkrachten. Je kan het spel ook met jezelf spelen om op die manier inzicht te verkrijgen in jouw eigen denken. Als de spelregels doorlopen worden, wordt het spel ten volste benut. Maar de spelregels zijn niet star! Pas ze gerust aan, want alleen al door de kaarten te bekijken en hun betekenis te herkennen en te ervaren, nodigt het de speler uit om na te denken over zijn denken. Speelplezier gegarandeerd en makkelijk om te spelen in maar vijf minuten!
 

Over de auteur 

Francis de Grauw is een gepassioneerd mens. In haar werk met mensen (normaal begaafd, hoogbegaafd en verstandelijk beperkt, kinderen en volwassenen) ziet ze vaak dat negatief denken ten grondslag ligt aan het het niet kunnen opzetten van een fijn leven of alleen al het hebben van een fijne dag. Ze is eigenaar en oprichtster van Denkzinnig. Haar drijfveer voor Denkzinnig is: Positief denken voor iedereen (maak het eenvoudig), creëeren inspireren en ontwikkelen. Na haar studie SPH heeft Francis de opleiding tot cognitief therapeutisch werker gedaan. Door haar humor, kennis en haast onuitputtelijke voorraad herkenbare voorbeelden weet zij telkens weer haar uitdagende, "Durf positief te denken!" boodschap over te brengen en het publiek te raken.

In haar opleiding SPH ontdekte ze het gedachtegoed van Aaron T. Beck. Dit gedachtegoed sloot perfect aan op waar zij mee aan de slag wilde met haar cliënten. Zo ontstond het eerste idee voor een Positief denken spel. Ze ging de opleiding tot Cognitief Therapeutisch Werker doen. In deze opleiding werkte ze het spel verder uit.

Versimpelen

Francis zag dat therapeutische gesprekken over het denken meestal een hoog abstractie niveau hebben, iets wat voor haar doelgroep vaak te hoog gegrepen was. Ook de tijdspanne die nodig is voor een gesprek over het denken is vaak te lang. Het moest dus simpeler. Een aantal speerpunten bij de ontwikkeling van een nieuwe, eenvoudige therapeutische interventie waren dus van zeer groot belang. In de eerste plaats moest het zeer laagdrempelig zijn. Ze wilde ze graag dat de interventie al bruikbaar zou zijn voor mensen met een IQ vanaf ongeveer 65. De interventie moest dus heel makkelijk te begrijpen en aan te voelen zijn. Het liefst met zo weinig mogelijk (moeilijke) woorden en veel illustraties. Ook was het van het grootste belang om de aandacht van de speler vast te blijven houden, het moest absoluut binnen een paar minuten uitvoerbaar zijn. Maar boven alles moest het leuk zijn om te doen! Zo ontstond het eerste Positief Denken Spel.

Toegankelijke interventies

Natuurlijk zijn er al veel middelen om in te zetten bij het geven van therapie. Het ene middel is wat toegankelijker dan de andere. De positief denken spellen van Francis behoren tot de meest toegankelijke daarvan. Het eerste spel wat in 2014 uitkwam was het Positief Denken spel voor volwassenen en jong volwassenen. Het spel is voor mensen in een zeer breed spectrum van cognitief functioneren. Daaropvolgend kwam het Blijdenken spelletje uit. Dit spel is voor kinderen vanaf 4 jaar en speciaal gericht op kinderen en de problematiek die zij kunnen ervaren. Het nieuwe DOES FF POSITIEF spel is de derde in de rij van de positief denken spellen. Het is een stoer, positief denken spel voor volwassenen en jongvolwassenen dat stevige woorden hanteert, de woorden die écht gedacht worden.

Wie is Francis verder?

Francis woont in Deventer. Samen met haar man en een kat. Haar zoon van 21 woont sinds kort op zichzelf. Ze werkt niet meer in de zorg. Ze werkt nu fulltime mee in de pianozaak die ze met haar man heeft waar ze eerder parttime meewerkte. Er is nu ook meer tijd voor vrij voor haar grote hobby tekenen. Haar droom is om ooit nog een keer een kinder prentenboek uit te geven. En een volgend spel natuurlijk!


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):