Oogsttijd

Oogsttijd

In het voorjaar zaaien we groente in de moestuin. Dan wordt het zomer en staat de tuin vol met heerlijke groente. Tijd voor de oogst!

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 20,00

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, strategisch denken, samen beslissingen nemen, sociaal- emotionele vaardigheden, iedereen hoort erbij, beurtvolgorde, elkaar helpen, leren over de seizoenen
Leeftijd 3 jaar , 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers , 7 - 8 spelers
Speelduur 10 á 20 minuten, 20 á 30 minuten
Taal Nederlands, Engels, Duits, Frans
Auteur Jim Deacove
Uitgever Sunny Games
Artikel nummer Z012
Afmeting 31,6 x 22,6 x 4 cm
Tips Het is leuk om eerst het plantspel te spelen en daarna het oogstspel. Deze optie wordt bij de spelregels genoemd.

Details

Een coöperatief strategiespel 2-8 spelers, vanaf 3 jaar In het voorjaar hebben we allerlei groente gezaaid in de moestuin. Nu is het zomer en staat de tuin vol met heerlijke groente. Tijd voor de oogst!

Tijdens het oogsten van de maïs, wortelen, tomaten en boontjes gaat de warme zomer langzaam over in de gure herfst. Zal het lukken om alle groente te oogsten, voordat het herfst is? Bij het spel Oogsttijd heeft weliswaar elke speler zijn eigen moestuintje, maar je kunt er ook voor kiezen om elkaar te helpen. Op die manier lukt het vaak beter om de wortelen, maïs, bonen en tomaten te oogsten voordat de herfst aanbreekt. OOGSTTIJD is een gemakkelijk te leren spel met een verrassende opbouw. De spelers ontdekken gaandeweg dat elkaar helpen veel kan opleveren.

Uitgegeven door uitgeverij Sunny Games.

Ervaringen

  1. Eet smakelijk! door: Ineke van der Bijl - Praktijk Speelplezier te Lochem
    Waardering

    Het spel is erg leuk om te spelen wanneer kinderen eerst zelf zijn bezig geweest met werken in hun eigen of schoolmoestuin. Dan gaat het nog meer spreken. Of juist andersom: eerst het spel spelen om interesse te wekken voor het zaaien / planten, verzorgen, oogsten en proeven in de moestuin. Door het spelen van het spel kan een kind zich meer bewust worden van de aarde en daarmee verbonden raken. In mijn praktijk Speelplezier krijgt dit spel een mooie plaats binnen rollenspellen met o.a. de thema’s: boerderij, winkel en eten. Het spelen van het spel en het rollenspel versterken elkaar wederzijds. De kinderen genieten ervan! (Geplaatst op 03-07-15)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):