Handboek Sharing Nature natuurbeleving

Inspirerend en praktisch handboek voor ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en gidsen. 77 spelvormen voor kids van 4 - 100 jaar.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 32,50

Aanvullende Informatie

Soort product Boek
Positieve invloed op natuurbewustzijn
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren , Volwassenen
Aantal spelers 1 speler , 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers , 7 - 8 spelers, 9 - 10 spelers, 12 of meer spelers
Speelduur Variabel
Taal Nederlands
Auteur Joseph Cornell
Uitgever A3boeken i.s.m. Earth Games
Artikel nummer SN11
Afmeting 21 X 21 cm
Tips Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 á 4 jaar t/m volwassenen. De spelvormen zijn goed te gebruiken in natuur- en milieueducatie, in het onderwijs, in het gezin, in natuurcoaching/ wandelcoaching, etc.

Details

Sharing Nature - spelvormen voor natuurbewustzijn

Auteur: Joseph Cornell

Vertaling: Adrie Beyen                                

21 x 21 cm, 208 pagina's

Een uitgave van A3 boeken in samenwerking met Earth Games

Wanneer kinderen persoonlijk ervaring opdoen met de natuur ontstaat er meer individuele waardering voor de natuur. Ze ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft en zullen er dan ook beter voor zorgen. Dit eenvoudige doch zeer effectieve concept vormt de basis van Sharing Nature®, waarmee Joseph Cornell sinds de introductie in 1979 wereldwijd voor een ware revolutie in de natuureducatie heeft gezorgd. De beroemde natuurconservator Sir Peter Scott noemde Sharing Nature zelfs van wezenlijk belang voor het voortbestaan van de planeet.

De basis voor Sharing Nature vormt de leermethode Flow Learning™. Cornell deelde zijn methode in vier fasen in:

1. stimuleer enthousiasme

2. concentreer de aandacht

3. direct ervaren

4. deel inspiratie.

In de eerste fase gaat het om speelsheid en alertheid, in de tweede om ontvankelijkheid, in de derde om opgaan in de ervaring en in de vierde om verheldering en verdieping van de ervaring. Naast een uitgebreide uitleg van deze leermethode bevat dit boek per fase spelvormen voor zowel kleine als grotere groepen. Door de spelvormen leren de kinderen op een creatieve manier van de natuur. Ze krijgen het gevoel deel uit te maken van de natuur, hebben plezier en ervaren innerlijke kalmte.

Dit boek is een inspirerend en praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en begeleiders. De 77 spelvormen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 100 jaar.

ISBN: 9789491557040

NUR: 854

Prijs: € 32,50


Ervaringen

 1. Deel-nemen in de natuur door: Peter te Riele (Advies Hulp & Actie [AHA])
  Waardering

  Ik verbaasde me aanvankelijk dat dit mooie inspirerende Nederlandstalige boek een Engelstalige titel draagt. Maar bij nader inzien werd me duidelijk dat het aanhaakt bij de internationale stroming van Sharing Nature, en dat is wereldwijd. Ik heb toch een Nederlandse titel bedacht voor het mooie boek. Dat zou wat mij betreft 'Deel-nemen in de natuur' worden. Deelnemen aan activiteiten in de natuur, daar staat het boek bol van. Mooi inspirerend boek. Ik schreef een blog. Zie: http://eigenwijsinonderwijs.blogspot.nl/2014/01/sharing-nature_15.html (Geplaatst op 15-01-14)

 2. Zo mooi! door: Esther
  Waardering

  Prachtig boek, vol verassende spelvormen. In combinatie met de spelkaartenset van Sharing Nature een mooi compleet natuurspellen-aanbod. (Geplaatst op 30-12-13)

 3. Onmisbaar boek voor natuurbewustzijn door: Maurice
  Waardering

  Ik ben al een tijd op zoek geweest naar natuurbewustzijnsboeken, of meer informatie erover, en toen ik via Anne Mijke van Harten bij Sharing Nature with Children terrecht kwam was ik verkocht. Wat een fantastische creatieve spellen staan er in. Het was al heel jammer dat dit boek niet in het Nederlands bestond en Anne Mijke had al de kaartenset van Sharing Nature uitgegeven. Toen uiteindelijk ook het boek vertaald ging worden stond ik graag klaar om de foto's te maken. Het resultaat is een pracht boek, echt een must read voor ouders, leerkrachten en iedereen die te maken heeft met kinderen en met de natuur. De spelvormen van auteur Joseph Cornell zijn fantastisch en heel inspirerend om je eigen verzameling spelvormen te vormen. Zo heeft dit boek me geholpen om tijdens mijn eigen workshops natuurfotografie voor kinderen hele leuke uitdagingen te creëren.
  Maar niet alleen voor kinderen net zo goed voor volwassenen. Ik heb als kind ooit besloten dat ik me inzet om mensen met de natuur te verbinden, en dit is echt een onmisbaar boek om deze missie nog leuker en speelser te maken. Een genot voor het innerlijk kind. De foto's zijn heel goed gekozen en geven het boek een kleurrijk geheel.
  Eigenlijk zou elke ouder dit boek in huis moeten hebben. Het boek kan tegen een stootje maar is als het lekker gebruikt, gekreukt en een beetje vies geworden is misschien wel het aller mooiste.
  Gewoon doen!
  (Geplaatst op 16-07-13)

 4. de natuur beleven door: Mirjam
  Waardering

  Ik heb het boek leren kennen door mijn biologieleerkracht. Hij zei erover: de natuur kan niet worden beleefd met je neus in een boek, maar als je dan toch een boek wilt gebruiken in het natuuronderwijs, dan is 'sharing nature' absoluut de beste optie. Het boek gaat uit van de verwondering. Het kind hoeft niet te leren over de natuur met zijn hoofd, maar wordt uitgedaagd zich te verbinden met de natuur vanuit zijn hart, door de directe beleving in het horen, zien, proeven en voelen.

  (Geplaatst op 08-06-13)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):