Coöperatief bordspel Max de kat - voorkant doos Coöperatief bordspel Max de kat - spelsituatie

Coöperatief bordspel Max de kat

Eén van onze populairste spellen. Max de kat heeft honger! De spelers brengen samen drie kleine diertjes in veiligheid. Een spannend spel, blijft ook leuk voor oudere kinderen.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 25,00

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, strategisch denken, vooruit kijken, overzicht houden, samen beslissingen nemen, sociaal- emotionele vaardigheden, spelplezier, iedereen hoort erbij, beurtvolgorde, communiceren, tactiek, discusseren
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar
Aantal spelers 1 speler , 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers , 7 - 8 spelers
Speelduur 10 á 20 minuten
Taal Nederlands, Engels, Duits, Frans
Auteur Jim Deacove
Uitgever Sunny Games
Artikel nummer Z001
Afmeting 25 x 25 x 4 cm
Tips Praat samen na over het spel: Wat vind je ervan als Max tóch een diertje weet te pakken?

Details

Voor 1 tot 8 spelers vanaf 4 jaar.

Max de kat is een zeer favoriet spel. Deze vernieuwde uitgave heeft een driedimensionaal spelbord waarbij de boom op het spelbord staat en houten speelfiguren en houten dobbelstenen.

Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de kat heeft honger en zit achter de kleine diertjes aan! Gelukkig Max naar huis terug gelokt worden met een lekker hapje, zodat de kleine diertjes een voorsprong krijgen.

De spelers zorgen samen voor de kleine diertjes. Welk diertje wordt als eerste in veiligheid gebracht? Wanneer krijgt Max wat lekkers? En wat vind je ervan als Max tóch een diertje weet te pakken?

"We speelden het spel met twee volwassenen en drie kinderen. We vonden het erg leuk en de kinderen speelden naderhand nog zelf verder met de diertjes." een ouder.

Het spel wordt uitgegeven door Sunny Games. Earth Games en Sunny Games werken veel samen o.a. aan het zorgen voor vertalingen van de spelregels

Ervaringen

 1. Geweldig in zijn eenvoud door: Papa's wereld
  Waardering

  Vorig jaar kreeg ik de kans om dit spel te testen. Wat een plezier hebben we ermee gehad. Nu nog spelen we het regelmatig, alleen al omdat mijn zoontje dat graag wilt, maar ook omdat ikzelf het een leuk spel vind om te spelen.
  Het idee is eigenlijk heel eenvoudig. De kat mag je niet te pakken krijgen en zo mag je de poppetjes gaan verzetten zoals jij dat wilt om het te voorkomen. Ondertussen leren de kinderen tactisch nadenken en kleine rekensommetjes te maken.
  Meer weten wat ik er van vind? Lees dan mijn review inclusief filmpjes: https://papaswereld.wordpress.com/2017/09/02/review-max-de-kat/ (Geplaatst op 27-06-18)

 2. Mooi en leuk spel door: Hanna
  Waardering

  Compliment voor de maker van het spel. Ondanks dat ik speel om te winnen, word je door dit spel uitgedaagd d.m.v. samenwerking en samen overleggen het gezamenlijke doel te bereiken. We proberen de dieren zo snel mogelijk veilig naar de boom of onder de grond te brengen. En het is gelukt!!! (Geplaatst op 13-06-17)

 3. heel populair spel door: Ien
  Waardering

  Dit spel is altijd leuk om te spelen. Ik gebruik het vaak voor kinderen in groep 2, 3 of 4 in een kleine setting. Ze gaan echt in de beleving mee.
  Je kunt er ook basisvaardigheden van sociaal gedrag aan koppelen. (Geplaatst op 23-03-17)

 4. Een van de leukste spellen!! door: Nikki
  Waardering

  Max de kat is een van de leukste coöperatieve spellen! Heb het spel ook direct aangekocht, omdat ik er meteen weg van was. 'T is een heel simpel maar effectief spel. Er is wel een tegenstander, maar die zijn de kinderen ook zelf. Dit coöperatieve spel levert net zoveel spanning en enthousiasme op als bij spellen waarbij de kinderen wel tégen elkaar spelen. Best grappig eigenlijk, want ze winnen (of verliezen) van een partij die niet bestaat/ die zij zelf zijn! Voordeel van dit soort spellen is dat de kinderen leren samenwerken, overleggen, uitleggen, en dat de spellen bij verschillende vakken (afhankelijk van spel en vak) ingezet kunnen worden. Alle kinderen zijn gelijkwaardig, en blijven dit ook gedurende het hele spel. Veel spellen zijn zo opgebouwd, dat mocht er een ‘leidersrol’ in het spel zitten, die door verschillende kinderen gespeeld kan/moet worden. Om invloeden van andere kinderen een beetje te sturen of kinderen te ‘beschermen’, mogen kinderen die aan de beurt zijn, bij bijvoorbeeld het spel ‘Max de kat’, na overleg uiteindelijk tóch zelf bepalen wat ze doen. (Geplaatst op 04-02-16)

 5. Max de kat door: Anne Mijke
  Waardering

  Max de kat is zelf met ouderen erg leuk. Deze week een workshop gegeven aan 60+ers tot 90+ers. Het spel Max werd vol vuur gespeeld! (Geplaatst op 01-12-15)

 6. Samen sterk! door: Ineke van der Bijl - Praktijk Speelplezier te Lochem
  Waardering

  Dit spel leent zich heel erg goed om kinderen kennis te laten maken met coöperatief spel.
  De kinderen met wie ik het spel speel (speciaal basisonderwijs en in mijn praktijk Speelplezier) vinden het geweldig om de kat te misleiden en het op te nemen voor de andere dieren. De speeltijd is kort en de kinderen hebben met elkaar de kat snel verslagen. Ze voelen zich daardoor heel erg sterk en krijgen meer zelfvertrouwen. Door het regelmatig spelen van het spel (de kinderen kiezen het spel steeds weer) wordt het de kinderen steeds meer duidelijk dat ze door samen te werken iets kunnen bereiken. Ik zie dan ook dat ze in de groep ook meer op elkaar gericht raken, wat de sfeer in de groep positief beïnvloedt. Een echte aanrader! (Geplaatst op 03-07-15)

 7. Erg spannend en leuk! door: Hilda
  Waardering

  Mijn kleindochter van 4 jaar kreeg het spel met kerst van mij en bij de eerste logeerpartij in de krokusvakantie had zij het spel mee. Ik weet nog hoe spannend zij het vond de eerste keer en we overtraden dan ook de spelregels, want Max de Kat moest iedere keer weer terug in zijn mand. En dat is het leuke van coöperatieve spellen. We spelen het spel samen en kunnen dus samen beslissen wat we doen. Nu 2 maanden verder, speelt ze stoer het spel en komt Max de Kat steeds dichter bij en dan ineens zegt ze: "Max de Kat wordt vriendjes met de muis en Max mag ook in haar holletje en Max de kat geeft de muis een zoen"en het spel wordt een groot fantasie verhaal. Heerlijk toch. (Geplaatst op 04-03-15)

 8. Populair spel > ook bij hoogbegaafdheid door: Anne Mijke van Harten - Earth Games
  Waardering

  Max de kat is één van ons meest populaire spellen. Laatst op een plusklas met hoogbegaafde 10, 11 en 12 jarige was het spel zelfs nog een groot succes! (Geplaatst op 18-01-13)

 9. goed door: Anne
  Waardering

  Samen een fijne tijd aan beleefd (Geplaatst op 24-11-12)

 10. Favoriet spel: ook bij autisme door: Vanessa DeMeulemeester
  Waardering

  Max de kat is één van de meest favoriete spellen.

  Het wordt met veel plezier gespeeld door kinderen en ook veel kinderen met autisme spelen Max met veel plezier.
  (Geplaatst op 28-10-12)

 11. Mooi spel door: jorn
  Waardering

  Erg leuk om met de kinderen te spelen. (Geplaatst op 24-10-12)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):