Hanabi kaartspel

Hanabi is een coöperatief deductie-kaartspel waarbij je wel de kaarten van de ander ziet, maar niet die van jezelf. Samen maak je een vuurwerkshow waarbij je elkaar een beperkt aantal hints mag geven. Klinkt simpel, maar dat is het niet! Genomineerd tot spel van het jaar 2013 in Duitsland. 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,95

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, oplossingen bedenken, strategisch denken, logisch denken, plannen, vooruit kijken, overzicht houden, samen beslissingen nemen, sociaal- emotionele vaardigheden, beurtvolgorde, communiceren, flexibel denken / van standpunt kunnen veranderen
Leeftijd 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren , Volwassenen
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers
Speelduur 30 á 45 minuten
Taal Nederlands, Frans
Auteur Antoine Bauza
Uitgever Asmodee
Artikel nummer asmo1
Afmeting Blikje 9,5 x 9,5 x 3 cm
Tips Leuk spel voor oudejaarsavond! Samen een vuurwerkshow maken!

Details

Hanabi is het Japanse woord voor vuurbloem, of met een goed Nederlands woord: vuurwerk. In Hanabi proberen de spelers samen een zo mooi mogelijke vuurwerkshow te maken die de toeschouwers zal verbijsteren.

Hanabi is een coöperatief deductie-kaartspel waarbij je wel de kaarten van de tegenstander ziet, maar niet die van jezelf. Je mag elkaar maar een beperkt aantal hints geven met als doel samen elke soort op volgorde af te leggen. Klinkt simpel, maar dat is het zeker niet!

Hanabi is genomineerd spel van het jaar 2013 in Duitsland.

In het handzame blikje zit een stapel kaarten, fiches en de Franse spelregels. De Nederlandse spelregels worden los bijgeleverd.

Er zijn zes kleuren vuurwerkkaarten, met de waarden één (3x), twee (2x), drie (2x), vier (2x) en vijf (1x).

In Hanabi is het de bedoeling om vijf rijen (één in iedere kleur) van vijf opeenvolgende getallen te maken. Deze rijen moeten in de juiste volgorde gelegd worden, maar er hoeft niet één rij af te zijn voordat met de volgende begonnen mag worden. In een beurt mag je steeds één van de drie mogelijke acties doen: Een hint geven, een kaart spelen, een kaart afleggen. Als je een hint wilt geven, mag je bij een medespeler alle kaarten van één kleur of getal aanwijzen. Daarna moet je een hintfiche omdraaien. Zijn alle hintfiches naar de zwarte kant gedraaid, dan mag je geen hint meer geven.

Ervaringen

 1. aanrader door: jo
  Waardering

  onze dochter is 7 jaar.
  het feit dat je je kaarten verkeerd om moet vasthouden, geeft hilarische momenten.
  we spelen het spel met aangepaste regels (nog niet alle regels in voegen) zodat onze dochter goed kan meespelen.
  als je alle regels toepast is het een echt uitdagend spel!!!! leuk :-)
  (Geplaatst op 28-09-18)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):