Het Deugdenspel

Denken over jezelf gaat goed met het Deugdenspel. De 52 kaarten met per kaart een checklist en een cartoon maken je op een speelse en motiverende manier bewust van de bouwstenen van je karakter. Per kaart ontwikkel je eigenschappen zoals, eerlijkheid, concentratie, moed en respect. Voor thuis, op school en in therapie. Van 9 tot 99+ jaar.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Kaartenset
Positieve invloed op sociaal- emotionele vaardigheden, jezelf en elkaar beter leren kennen, zelfinzicht, taalontwikkeling
Leeftijd 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren
Aantal spelers Variabel
Speelduur Variabel
Taal Nederlands
Auteur Act on Virtues
Uitgever ACT on Virtues
Artikel nummer coachk.23
Afmeting 9,9 x 9,9 x 2,9 cm
Tips

Zet elke maand een deugd centraal! Door elke maand aandacht te besteden aan de deugd van de maand, leren kinderen ze allemaal kennen en bewust in te zetten. Op deze website vind je lessuggesties per deugd: spelletjes, tips en ideeën om gedurende een maand op een deugd gericht te blijven, zodat die ook echt beklijfd. Volgende maand pakken we een nieuwe deugd, en op den duur kennen de kinderen alle deugden! Scholen leggen samen met participerende ouders het fundament, de vruchtbare - deugdenrijke - grond waarop alles kan groeien en tot bloei kan komen.

Details

Het Deugdenspel maakt je op een speelse en motiverende wijze bewust van de bouwstenen van je karakter.

Eigenschappen zoals, eerlijkheid, concentratie, moed en respect worden op de deugdenkaarten helder en bondig uitgelegd.

Je kunt de 52 kaarten overal gebruiken: thuis, op school en bij coaching, bij scouting, de voetbalclub etc.

Deugden inspireren, confronteren, ondersteunen, troosten, bemoedigen en verbinden.

Leeftijd 9 - 99+ jaar.

Gebruik van de kaarten thuis, op school en bij coaching

Je kunt bewust een deugdenkaart kiezen of per toeval een kaart uit de set pakken. Laat de kaart hardop voorlezen en begin een gesprekje.

Vraag bijvoorbeeld: Wat spreekt je aan? Of: Welk deel van de deugd gaat je goed af? Vraag om een voorbeeld waaruit dit blijkt. Je kunt ook vertellen hoe jij het inzetten van de deugd onlangs nog bij het kind hebt opgemerkt.

Of vraag: Welk deel van de deugd vind je moeilijk? Vraag om een voorbeeld waaruit dit blijkt. Vraag: wat kan je helpen om in deze deugd te groeien? Wat kun je ermee bereiken?

Luister zonder te oordelen of advies te geven. Vraag hoe het gesprek geholpen heeft en rond het gesprek af met het benoemen van een deugd die je in het kind gezien hebt.

De betekenis van de deugd laten doordringen
Je kunt wekelijks een nieuwe deugdenkaart kiezen en er elke dag even op terugkomen. Dit geeft leerlingen de kans zich te richten op de deugd van de week en de betekenis dringt goed door.

Op maandag: Lees het kaartje samen, bijvoorbeeld om de beurt een zin (kaartje doorgeven). Wat is de betekenis van de deugd? Je kunt vast nog meer toepassingen bedenken die niet op het kaartje vermeld staan.
Op dinsdag: Waarom hechten mensen waarde aan deze deugd, denk je? Hoe ziet de wereld eruit zonder/met de deugd? Hoe heb je dat zelf ervaren? (Veilige grens: zonder namen te noemen)
Op woensdag: Hoe breng je deze deugd zelf in de praktijk?
Op donderdag: Hoe heb je deze deugd de afgelopen week nodig gehad?
Op vrijdag: Bedenk spreuken bij de deugd om de deugd te onthouden. Lees ze hardop voor en hang ze op.

Hints of Pictionary
Je kunt een deugdenkaartje trekken en de deugd laten uitbeelden (hints) of tekenen (pictionary). Je kunt het met 2 teams tegen elkaar spelen, er is dan 1 spelleider. Ieder teamlid is 2x aan de beurt om een deugd uit te beelden of te tekenen voor zijn teamgenoten. Raad je team binnen de tijd deugd die je uitbeeldt, dan krijg je punten. De spelleider reikt de deugdenkaartjes uit en en houdt de tijd en puntentelling bij.

Combi Hints en Pictionary
Maak teams zoals bij het spel Hints of bij het spel Pictionary. Het team dat aan
de beurt is gooit met de dobbelsteen. Bij een even getal (2, 4 of 6 stippen) moet
de deugd worden uitgebeeld als bij Hints; bij een oneven getal (1, 3 of 5 stippen)
moet de deugd worden getekend. 

Met en zonder deugd
Laat een sketch opvoeren die is gebaseerd op 'Hoe breng je de deugd in de praktijk...' Bedenk situaties waarbij de deugd van toepassing is. Bedenk ook hoe de situatie kan verlopen zonder de deugd. Oudere leerlingen kunnen een uitvoering geven voor de jongere. 

Bekijk de gratis downloads op www.deugdenspel.nl


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):