Bergbeklimmen

Bergbeklimmen (Mountaineering)

Als een echt team bergbeklimmers wordt een poging voor de top gedaan. Let op: dit is de eerdere versie van het spel Mount Everest. We adviseren u het nieuwste spel Mount Everest, behalve wanneer u een spel zoekt voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Dan is dit spel soms geschikter.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, oplossingen bedenken, strategisch denken, plannen, vooruit kijken, samen beslissingen nemen, sociaal- emotionele vaardigheden, beurtvolgorde, elkaar helpen, teambuilding
Leeftijd 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren , Volwassenen
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers
Speelduur 20 á 30 minuten, 30 á 45 minuten
Taal Nederlands, Engels
Auteur Jim Deacove
Uitgever Family Pastimes
Artikel nummer E022
Afmeting 46,5 x 22,8 x 3,1 cm
Tips Let op: dit is hetzelfde spel als Mount Everest alleen in de originele engelstalige doos. We adviseren u het spel Mount Everest in plaats van deze versie Mountaineering. Behálve wanneer u een goed spel zoekt voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Is dat het geval, lees verder bij de beschrijving van dit spel.

Details

Over het spel

Let op: dit is hetzelfde spel als Mount Everest alleen in de originele engelstalige doos. We adviseren u het andere spel Mount Everest in plaats van deze versie Mountaineering. Behálve wanneer u een goed spel zoekt voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Is dat het geval, lees hieronder verder.

In testen van therapeuten kwamen we erachter dat het spelbord van Mountaineering beter geschikt is voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum dan het nieuwe nederlandstalige spel. De reden hiervoor is dat er bij Mountaineering een losse overzichtskaart is terwijl bij het nieuwe spel Mount Everest de informatie van de overzichtskaart op het spelbord staat afgebeeld. Volwassenen en kinderen vinden allemaal de nieuwe versie mooier en fijner spelen, alleen kinderen met autisme hebben liever de 'oude' versie omdat dat voor hen overzichtelijker -en dus leuker- is. De prijs is hetzelfde en beide spellen hebben Nederlandse spelregels.

Spelomschrijving: De spelers doen als team een poging een berg te beklimmen. Onderweg komen ze allerlei situaties tegen (lawines, bevriezing, gebroken been, etc.) en helpen elkaar deze moeilijkheden te overwinnen. Uitrustingsstukken worden gedeeld en er wordt veel overlegd over de te volgen strategie. Het doel is bereikt als het team de top heeft behaald. Lukt dit niet en komt het team vast te zitten op de berg dan is er nog een mogelijkheid zich te laten redden. De moeilijkheden die de spelers tegen komen zijn realistische problemen, die bij een echte bergbeklimming horen.

Voor 2 tot 6 spelers vanaf 7 jaar. Met Nederlandse vertaling.

Ervaringen

  1. Goede ervaring met leerling met ASS door: Lidy Veltink CBS De Regenboog
    Waardering

    Dit spel heeft een jongen (groep 6) met ASS bij ons op school geleerd om leiding te nemen. Dit vond hij erg lastig en vaak liet hij zich meevoeren door de meningen van anderen. Maar tijdens het spelen van Bergbeklimmen merkte ik dat hij inzicht in het spel had en doordat hij de leiding moest nemen als hij de beurt had dit ook nam!! Zelfs de ouders merkten naderhand verschil.
    Een super ervaring!! (Geplaatst op 09-04-14)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen