Praatplaatjes - doosje Praatplaatjes - voorbeeldkaarten Praatplaatjes - voorbeeldkaart - Is een baas altijd de baas?

Praatplaatjes

Met de Praatplaatjes kun je filosoferen met jonge kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen worden met praatplaatjes aan het denken gezet met prikkelende vragen rondom concrete voorwerpen en mensen uit de wereld om hen heen. Door de grote illustraties is het spel ook geschikt om te werken met een groep kinderen. Elk spel bevat een goede handleiding met tips en doordenkvragen.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 16,95

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Kaartenset
Positieve invloed op fantasie , verbeeldingskracht, communiceren, flexibel denken / van standpunt kunnen veranderen, jezelf en elkaar beter leren kennen, discusseren, taalontwikkeling, interactie, contact maken, expressie
Leeftijd Vanaf 4 jaar
Aantal spelers Variabel
Speelduur Variabel
Taal Nederlands
Auteur Fabien van Kempen
Uitgever De Filosofiejuf
Artikel nummer pr02
Afmeting 21x135x94 mm
Tips Bij de beschrijving leest u meer over dit product

Details

Praatplaatjes:

Filosoferen is niet alleen voor grote mensen. Iedereen kan filosoferen, ook jonge kinderen, en het levert altijd verrassende gesprekken op. De antwoorden van kinderen zijn vaak ontroerend, origineel, creatief en ook verbazingwekkend slim.

Met de Praatplaatjes kan iedereen filosoferen met jonge kinderen. Je hoeft niet eerst allerlei boeken en lesplannen te bestuderen maar kunt na een korte gebruiksaanwijzing meteen van start. Zo kan iedereen zich laten verrassen door de filosofische ideeën van kinderen.

Waarom praatplaatjes?

Denken met jonge kinderen gaat het makkelijkst als je over concrete voorwerpen en mensen uit de wereld om hen heen een gesprek begint. Daarom wordt gewerkt met illustraties, praatplaatjes dus. De kaarten zijn 10 x 13 groot zodat ze ook goed te bekijken zijn in een groep kinderen.

Waarom filosoferen met kinderen?

Door te filosoferen leer je heel veel. Zo groeit de woordenschat en mondelinge taalvaardigheid, leren kinderen onder woorden te brengen wat ze denken, hun eigen ideeën te uiten, hun mening te formuleren, ze trainen hun denkspieren en het is goed voor hun zelfvertrouwen want foute antwoorden bestaan niet.

Kans

Voor de ouder of begeleider van het gesprek biedt het bovendien een prachtkans om het kind op een andere manier te leren kennen. Je leert niet zozeer wat het kind denkt maar vooral hoe het denkt en dat kan een heel ander en verfrissend beeld geven.

Voor wie?

Praatplaatjes zijn geschikt voor iedereen die eens op een andere, diepgaande manier met kinderen in gesprek wil gaan, zowel thuis als op school.

Productinformatie

Titel: Praatplaatjes – om te filosoferen met jonge kinderen Kaartenset met 50 illustraties en 48 onderzoeksvragen 4+ | 50 kaartjes | losbladig | met gebruiksaanwijzing Maat: 88 x 135 mm Verschijningsdatum: 30 oktober 2014 ISBN 978-90-819717-1-3 © 2014 Idee en uitvoering: Fabien van der Ham | de filosofiejuf Illustraties: Cindy van Schendel Prijs: 16,95 (incl. 21 % btw)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):