Bloemenfee

Een coöperatief stapelspel om kleuren te ordenen voor 1 - 3 kinderen vanaf 2 jaar. Met variant voor oudere kinderen om vormen te ordenen. De kinderen helpen de bloemenfee voor de bloemen te zorgen en zorgen er samen voor dat de nieuwe bloemen ook echt gaan bloeien.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,95

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, spelplezier, kleuren herkennen, spelen
Leeftijd 3 jaar , 4 - 7 jaar
Aantal spelers 2 - 4 spelers
Speelduur 10 á 20 minuten
Taal Nederlands, Engels, Duits, Frans
Auteur -
Uitgever HABA
Artikel nummer 301612
Afmeting 22 x 22 x 7 cm (lxbxh)
Tips Bij 'meer info' leest u meer over dit coöperatieve gezelschapsspel.

Details

Van de serie 'mijn eerste spellen' van Haba is het coöperatieve spel 'Bloemenfee' een mooi spel om jonge kinderen kleuren en later ook vormen te laten ordenen. 

Het is lente in feeënland. Rosalina Bloemenfee vliegt van hot naar haar en verstrooit haar toverstof. Hierdoor steken de bloemen bij de vijver en op de hei hun knoppen omhoog. De kinderen helpen Rosalina voor de bloemen te zorgen zodat ze samen de nieuwe bloemen ook echt laten bloeien. Bloemenfee is een coöperatief stapelspel om kleuren te ordenen. Met glinsterende feeënfiguur en veel tips om spelenderwijs de ontwikkeling te bevorderen.

Geschikt voor 1-3 spelers vanaf 2 jaar.

Tijdens het vrije spel houdt uw kind zich met het spelmateriaal bezig. Speel mee! Bekijk samen de afbeeldingen op de beide kanten van het speelbord. Uw kind kan kleine feeënverhaaltjes spelen, Rosalina over de waterlelies of de zomerbloemen laten lopen en naar bed brengen. Spreek ook over het ordenen van de houten stukken op het speelbord: op de kant met de vijver moeten kleuren worden geordend, op de kant met de wei worden de bloemstelen op hun vorm geordend. Laat uw kind uitproberen hoe het de bloemstelen op elkaar kan stapelen en hoe de bloemen erop worden gezet.

Spelverloop

Het is lente en de knoppen van de waterlelies zijn al open gegaan. Ook op het kleine eiland groeien drie grote bloemen omhoog. Ze zijn nog niet tot bloei gekomen. Maar dan wordt Rosalina Bloemenfee in haar bedje wakker. Eerst gaapt ze, dan rekt ze zich uit en daarna fl addert ze van de ene waterlelie naar de andere. Op het kleine eiland aangekomen, strooit ze met haar toverstof... en dan openen de drie grote bloemen hun blaadjes.

Einde van het spel

Als alle bloemstelen helemaal zijn volgroeid voordat Rosalina op het bloemeneiland is aangekomen, is het spel afgelopen. Snel vliegt de bloemenfee naar het eiland en tovert er prachtige bloemen op de stelen. De kinderen hebben het spel gewonnen.

Als Rosalina het bloemeneiland bereikt voordat de stelen zijn volgroeid, is het spel onmiddellijk afgelopen. De bloemenfee tovert de overige bloemstelen en de bloemknoppen erbij. Maar de kinderen waren dit keer niet snel genoeg en hebben helaas verloren. Speel snel nog maar een keer!

Samen plezier hebben, maakt emotioneel sterk en zorgt voor een goed humeur! Het sterkt kinderen in hun activiteiten en bevordert de saamhorigheid van het gezin of van de groep die het spel speelt.

Via www.haba.de/Ersatzteile kunt u heel eenvoudig navragen of kwijtgeraakte delen van het spelmateriaal nog kunnen worden nabesteld. 


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):