Archipel

Archipel

Een uitdagend coöperatief strategiespel voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar en voor volwassenen. De spelers zijn een visserscoöperatie in een Chinees eilandenrijk. Ze vangen vis en leveren de juiste bestellingen af bij de eilanden.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 25,00

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, oplossingen bedenken, strategisch denken, logisch denken, vooruit kijken, samen beslissingen nemen, spelplezier, respectvol gedrag, luisteren
Leeftijd Vanaf 12 jaar , Jongeren , Volwassenen
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers
Speelduur 45 á 60 minuten
Taal Nederlands, Engels, Duits, Frans
Auteur Jim Deacove
Uitgever Sunny Games
Artikel nummer Z009
Afmeting 31,6 x 22,6 x 4 cm
Tips Nee

Details

Een coöperatief strategiespel van Jim Deacove, in Nederland uitgegeven door Zonnespel.
2 tot 5 spelers • vanaf 11 jaar • speelduur circa 60 minuten.

Een uitdagend coöperatief strategiespel voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar en voor volwassenen. Een spel met een spelduur van een uur wat tot aan het einde spannend blijft.

De spelers zijn vissers in een Chinees eilandenrijk. Ze vangen vis en leveren de juiste bestellingen af bij de eilanden. De vissers moeten alle eilanden bevoorraden voordat het stormseizoen is uitgebroken.

Archipel is een dynamisch spel waarbij de spelers tot het einde van het spel vooruit moeten kijken en hun zettten goed moeten plannen.

De vissers vangen 6 soorten vis en brengen deze naar de markt. Omdat elke vis zijn eigen aas heeft, lukt het niet altijd om de vissen meteen te vangen. En een haai kan er met je aas vandoor gaan!
Samen proberen de vissers alle markten te bevoorraden. Daar aangekomen kunnen ze in de winkel nieuwe brandstof, stormkleding, aas, e.d. halen.
Richting het einde van het spel komen er meer stormen die het varen moeilijker maken. Ook worden aas, brandstof en andere hulpmiddelen steeds schaarser.

Om de uitdagingen het hoofd te bieden zullen de spelers slim moeten samen werken. Dit samenwerken wordt mooi verbeeld doordat de spelers bij elkaar aan kunnen leggen en brandstof en aas aan elkaar over kunnen geven. Door dit slim te doen vergroten de spelers hun kansen om het spel te winnen.

ARCHIPEL is een zeer uitdagend strategiespel waarbij gezamenlijke planning en overleg centraal staat, het spel blijft tot aan het einde spannend!


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):