Opgroeien in vertrouwen, Justine Mol

Dit boek is geschreven ter inspiratie van ouders, leerkrachten, groepsleiders, verplegers en eigenlijk iedereen die te maken heeft met kinderen. Het geeft uitleg en voorbeelden en gaat uitgebreid in op alternatieven voor belonen en straffen.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,51

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Boek
Positieve invloed op communiceren, zelfinzicht, luisteren, positief denken, zelfvertrouwen, geweldloos communiceren, taalontwikkeling
Leeftijd Volwassenen
Aantal spelers Variabel
Speelduur Nee
Taal Nederlands
Auteur Justine Mol
Uitgever Nee
Artikel nummer GC5
Afmeting 20 x 12,5 x 0,9 cm
Tips Nee

Details

Kun je kinderen opvoeden en grenzen stellen zonder hen te straffen of belonen? Ja, dan kan, zegt Justine Mol in dit boek. Belonen en straffen zijn vormen van manipulatie. Dat is het uitgangspunt van dit boek. Door een kind te belonen met een snoepje, hoop je dat het kind zich een volgende keer weer ‘goed’ gedraagt. Het resultaat is echter dat kinderen bepaald gedrag vertonen om snoepjes te verdienen, niet vanuit een innerlijke motivatie. Als we belonen vervangen door waarderen, belangstelling tonen en stimuleren, kan die innerlijke motivatie weer terugkomen. Kinderen die opgroeien zonder straffen en belonen, leven in het nu, durven fouten te maken, blijven nieuwsgierig en open, hebben zelfvertrouwen en als iets mislukt gaan ze rustig ontdekken hoe het anders kan. Dit boek is geschreven ter inspiratie van ouders, leerkrachten, groepsleiders, verplegers en eigenlijk iedereen die te maken heeft met kinderen. Het geeft uitleg en voorbeelden en gaat uitgebreid in op alternatieven voor belonen en straffen. Ieder hoofdstuk eindigt met oefeningen. Dit maakt het boek ook zeer geschikt voor studenten.

Justine Mol (1949) is internationaal gecertificeerd trainer Nonviolent Communication (trainer Geweldloos Communiceren) volgens Marshall Rosenberg.
ISBN 90-6665-6638; uitgeverij SWP.

Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):