Gevoelsmonsters - formaat visitekaartje

Gevoelsmonsters - mini

De Gevoelsmonster-kaarten (Gefühlsmonster®-kaarten) zijn een idee van Jutta Höch-Corona, mediator in Berlijn. De kaarten ontstonden tijdens het project “Omgaan met gevoelens”. 25 kaartjes, om makkelijk mee te nemen! (afmeting: visitekaartformaat)

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,00

Aanvullende Informatie

Soort product Kaartenset
Positieve invloed op respectvol gedrag, zelfvertrouwen, geweldloos communiceren
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar
Aantal spelers Variabel
Speelduur Variabel
Taal Nederlands
Auteur Jutta Höch-Corona en Christian Corona
Uitgever Mens & Communicatie
Artikel nummer GM3
Afmeting 9,7 x 6,5 x 1,6 cm
Tips Leuk om te combineren met het kleurboekje van de gevoelsmonsters!

Details

De Gevoelsmonster-kaarten (Gefühlsmonster®-kaarten) zijn een idee van Jutta Höch-Corona, mediator en communicatietrainer in Berlijn. Tijdens het project “Omgaan met gevoelens” in groep 6 van de Basisschool gebruikte ze de kaarten voor het eerst. Haar zoon, Christian Corona, heeft ze getekend. 

Sinds 2005 zijn ze als een set van 25 kaarten te koop, verpakt in een stevige box en met veel tips voor het gebruik. Ze zijn in drie formaten verkrijgbaar; Visitekaartje, Postkaart en A4 en ze zijn zeer geschikt voor gebruik individueel, aan tafel en in kleinere of grotere groepen.

Er staat geen tekst op de kaarten. Laat u door de interpretaties van de kinderen verrassen.

Gefühlsmonster, Gefuhlsmonster, Gefuehlsmonster, Gevoelsmonster, Gevoelsmonsters

Ervaringen

  1. Ondersteunt en brengt lichtheid door: Annemiek van EmpathieWorkshops
    Waardering

    Ik gebruik de gevoelsmonsterkaartjes met veel plezier in mijn cursussen en workshops om de deelnemers op een gemakkelijke en plezierige manier te ondersteunen bij het herkennen en benoemen van hun gevoelens. Juist het feit dat er geen tekst op staat, maar treffende afbeeldingen van herkenbare gevoelens, maakt dat je intuïtief een gevoel kunt kiezen en niet heel hard hoeft te gaan nadenken hoe je je gevoel moet omschrijven (waardoor je juist in je hoofd gaat zitten in plaats van te voelen). De deelnemers aan mijn workshops (en ikzelf ook) genieten ervan om een gevoelsmonster uit te kiezen en te vertellen waarom ze deze hebben gekozen. Ook bij ongemakkelijke gevoelens als boosheid. De tekeningetjes brengen humor en lichtheid en maken dat mensen gemakkelijker iets over zichzelf vertellen. Ook mijn kinderen trekken graag een gevoelsmonster. Ze zijn wat dat betreft geschikt voor mensen van alle leeftijden. (Geplaatst op 22-09-16)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):