Uniekies

Help, de waterspeeltuin droogt op! De waterpomp is stuk en de mol graaft molshopen die het water tegen houden. Laat samen het water weer stromen, door slim gebruik te maken van elkaars unieke krachten! Crowdfundingsactie: In laatste fase van ontwikkeling. Bestel nu! Bekijk de Flyer / Inschrijven Nieuwsbrief

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 49,95

Speciale prijs: € 47,50

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, oplossingen bedenken, strategisch denken, plannen, vooruit kijken, overzicht houden, samen beslissingen nemen, zelfwaardering, eigenwaarde, sociaal- emotionele vaardigheden, spelplezier, iedereen hoort erbij, elkaar helpen, communiceren, jezelf en elkaar beter leren kennen, respectvol gedrag, teambuilding, verschillende rollen hebben, zelfinzicht, interactie, contact maken, burgerschap, inclusie
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers
Speelduur 30 á 45 minuten
Taal Nederlands
Auteur -
Uitgever Earth Games
Artikel nummer UNIEK
Afmeting 30,5 x 30,5 x 7
Tips Speel Uniekies bijvoorbeeld als een zinvol kinderfeestje!

Details

Een coöperatief belevingsspel voor 2 tot 6 spelers vanaf 7 jaar.

Bekijk de flyer!

Spelverhaal

Help, de waterspeeltuin droogt op! De pomp is stuk en de mol graaft molshopen die het water tegenhouden. Samen kunnen jullie het water weer laten stromen, maar dan moet je wel slim gebruik maken van elkaars unieke krachten. Redden jullie de speeltuin, zodat je weer kunt spelen in de modder?  

De Uniekies 

In dit spel worden jullie de Uniekies. De Uniekies kunnen allemaal iets niet en hebben ook allemaal een superkracht. Alle Uniekies hebben andere eigenschappen. Door slim gebruik te maken van elkaars unieke eigenschappen kunnen jullie de speeltuin redden en het water laten stromen!

Ontdek jouw unieke kracht!

Krachten bundelen

In dit unieke spel ervaar je 6 verschillende beperkingen. Kies jouw beperking!

Met dit coöperatieve spel leren kinderen spelenderwijs dat iedereen zijn beperkingen en zijn krachten heeft. Ze ervaren dat ze beperkingen kunnen overwinnen door er slim mee om te gaan en hun krachten te bundelen.

Positieve mindset

Het spel draagt bij aan een positieve beeldvorming van kinderen over beperkingen.

Ook worden spelers bewust hoe het is om samen te spelen met een beperking.

Kenmerken

Taal van de spelhandleiding: Nederlands

Soort spel: Coöperatief belevingsspel

Waarschuwingen: Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Kleine onderdelen. Verstikkingsgevaar.

Voorverkoop

Uniekies is nu in de voorverkoop te bestellen. Het spel is in de laatste fase van ontwikkeling. De precieze beschikbaarheid is momenteel nog niet bekend. Zodra we dat weten, zullen we het hier en via de nieuwsbrief van Earth Games vermelden. U kunt het spel gewoon al bestellen, het wordt dan toegestuurd zodra het er is. Hiermee helpt u mee met de crowdfundingactie van Uniekies!

Mogelijk gemaakt door Stichting het Gehandicapte Kind

Uniekies is mogelijk gemaakt door Stichting het Gehandicapte Kind. Meer informatie: www.gehandicaptekind.nl

Ontwikkeld samen met kinderen

Uniekies is getest door en ontwikkeld samen met kinderen.


Ervaringen

 1. Uniek door: Carola
  Waardering

  Zoals de titel al doet vermoeden vind ik het een uniek(ies) spel. Gespeeld met mijn zonen van 6 en 9 en 3 vriendjes. Ze waren stuk voor stuk enthousiast en erg leuk om te zien hoe ze samenwerken om het spel te kunnen spelen. Écht een aanrader! (Geplaatst op 02-07-19)

 2. werkelijk een verrijking voor de wereld door: Taco 16 jaar
  Waardering

  Ik denk dat het een heel goed initiatief is om een spel te hebben waar iedereen aan mee kan doen. Het geeft me vreugde om te weten dat er mensen zijn die zich hiermee bezig houden, werkelijk een verrijking voor de wereld.
  (Geplaatst op 03-06-19)

 3. Tester 25 April 2019 door: Marcel
  Waardering

  Het was een leuke ervaring om een spel in dit stadium te bekijken en spelen. Het is in mijn optiek een leuke manier voor kinderen om je in te leven in andermans handicaps. (Geplaatst op 21-05-19)

 4. wat een mooie ervaring door: Wilna van den Heuvel, Hogeschool Utrecht
  Waardering

  Door dit spel te spelen, zelfs enkel met volwassenen, ervaar je vooral plezier, maar door dit plezier ontstaat er respect voor elkaar en respect voor ieders beperking. Maar ook de bewustwording dat iemand hulp nodig heeft, de vanzelfsprekendheid van het 'iets doen' valt weg.
  Een aanrader! (Geplaatst op 09-05-19)

 5. Leuk, leerzaam door: Gerry Nouwens, docent spelagogiek en pedagogiek
  Waardering

  Op een speelse manier ervaar je hoe het is als je een beperking hebt maar leer je vooral ook gebruik maken van je krachten en je creativiteit. Het spel geeft ook veel plezier. Door de verschillende aanpassingen in het spel is het voor verschillende leeftijden te gebruiken en is er ahw een moeilijkheidsgraad ingebouwd. Kortom een erg leuk spel voor iedereen!
  Tip: Laat je niet afschrikken door de vele spelonderdelen, het wijst zich vrij snel.
  (Geplaatst op 08-05-19)

 6. Interessant voor alle kinderen door: Wendy Traa - moeder en eigenaar Centrum de Kleine Oase in Nijkerk
  Waardering

  Samen met mijn dochter van 10 heb ik dit spel gespeeld. Ze was erg onder de indruk van hoe het leven met een beperking kan zijn.., en kijkt echt anders naar mensen met een beperking: met meer begrip en inzicht en medeleven. Het was een bijzondere ervaring, voor haar en ook voor mij. Dit spel laat je spelenderwijs ervaren en je verplaatsen in een ander, met andere mogelijkheden! Dat is echt knap bedacht! (Geplaatst op 10-04-19)

 7. Deelnemers bundelen krachten door: Paul
  Waardering

  Tijdens het uitproberen in het voortgezet onderwijs bleek al snel dat de krachten van alle deelnemers door elkaar gezien en ook aangegeven moeten worden voor het beste resultaat. Deze positieve vibe stimuleert het denken in mogelijkheden. Kortom een inclusieve aanwinst! (Geplaatst op 16-02-19)

 8. Een interessant spel door: Frank docent creatieve vaardigheden
  Waardering

  Wij hebben met blinde en slechtziende jongeren het spel getest. Wij waren erg enthousiast doordat het spel goed in elkaar zit, uitdagend is en op allerlei manieren laat ervaren welke impact een beperking kan hebben. Tegelijk ervaar je dat je elkaar nodig hebt om verder te komen. (Geplaatst op 16-02-19)

 9. Leerzaam door: Lydia
  Waardering

  Erg leuk spel en vooral heel leerzaam om dingen te doen op een andere manier dan je gewend bent. Je moet op creatieve wijze gaan bedenken hoe je iets aanpakt, wat normaal vanzelfsprekend is en daardoor kun je je ook beter inleven in hoe het is om te leven met een beperking. (Geplaatst op 09-02-19)


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):