Bioviva - Viva Montanya - Leve de bergen!

Een coöperatief geheugenspel. De spelers helpen samen afval verzamelen wat op de berg is achtergelaten. Ze zoeken de dieren en moeten het afval opruimen voor de sneeuw is gesmolten. Kinderen zijn tijdens het spel bezig met milieubewustzijn en recycling.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 18,76

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, oplossingen bedenken, strategisch denken, geheugen, logisch denken, plannen, vooruit kijken, overzicht houden, samen beslissingen nemen, natuurbewustzijn, sociaal- emotionele vaardigheden, spelplezier, beurtvolgorde, elkaar helpen, communiceren
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers
Speelduur 10 á 20 minuten
Taal Nederlands, Engels, Duits, Frans
Auteur BioViva!
Uitgever BioViva!
Artikel nummer 282413
Afmeting 24,5 x 24,5 x 5 cm
Tips Het spel heeft extra regels voor gevorderden.

Details

Viva Montanya is een coöperatief geheugenspel waarin kinderen met elkaar samenwerken om de dieren en de berg te bevrijden van al het achtergelaten afval!

Onthoud goed en werk samen om de berg te behouden.

Snel, de berg is in gevaar! Veel afval is op de berg achtergelaten en kan door de smeltende sneeuw worden weggespoeld.

Er is gelukkig een oplossing: vind de dieren van de Pyrenese fauna verborgen onder de vuilnis en gooi de vuilnis in de goede bakken voordat de sneeuw smelt.

De spelers helpen samen afval verzamelen wat op de berg is achtergelaten. Ze zoeken de dieren en moeten het afval opruimen voor de sneeuw is gesmolten.

Kunnen de spelers al het afval verzamelen voor de sneeuw weg is? Dan winnen jullie het spel. Is de sneeuw gesmolten voor het afval is opgeruimd? Dan verliezen jullie het spel.

Op het spelbord zie je aan de ene kant de besneeuwde berg en aan de andere kant de groene vallei. Daartussen liggen verschillende besneeuwde stroken. Op vier van deze stroken staan dieren afgebeeld. Op elk diertje wordt een afvalkaartje gelegd. Als je aan de beurt bent gooi je met de dobbelsteen. Gooi je een dier, dan haal je een afvalkaartje weg. Is het dier dat tevoorschijn komt gelijk aan het dier op de dobbelsteen, dan mag het afvalkaartje in de vuilnisbak. Is het een ander dier, dan wordt het afvalkaartje teruggelegd en onthouden de spelers samen welk dier het was. Gooit iemand 'de zon', dan wordt een sneeuwstrook omgedraaid en wordt de vallei groter.

Inhoud:

diverse spelborden

16 afval fishes

3 afval recycle bakken van karton

1 houten dobbelsteen

instructie/informatie/spelregelboekje


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):