Tridio C

Tridio C

Een coöperatief spel wat ruimtelijk denken bevordert: Drie á vier spelers vormen samen een team. Ze weten ieder enkel hun eigen zijaanzicht en moeten hiermee samen de kubusopstelling in het midden van het spelbord zien te maken.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 75,00

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, sociaal- emotionele vaardigheden, spelplezier, goed kijken / verschillen waarnemen, ruimtelijk denken
Leeftijd 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren
Aantal spelers 2 - 4 spelers
Speelduur 20 á 30 minuten, 30 á 45 minuten
Taal Nederlands
Auteur -
Uitgever Nee
Artikel nummer tridio
Afmeting 41,1 x 27,1 x 6,5 cm
Tips Nee

Details

Drie á vier spelers vormen samen een team. Ze krijgen ieder een zij- of bovenaanzicht op een kaartje. Ze gaan daarmee samen een kubusopstelling maken, waarbij iedere speler zorgt dat zijn of haar aanzicht past bij de opstelling.

De spelers zetten om de beurt een kubus neer, maar die moet wel zo geplaatst worden dat de uiteindelijke opstelling met alle aanzichten klopt. Het team overlegt continu hoe de opstelling voor iedereen kloppend gemaakt kan worden. De spelers ervaren dat het nodig is om op hun beurt te wachten en gesprekstechnieken toe te passen.
Er zijn 4 verschillende rollen die de spelers kunnen vervullen, zoals die van de spelleider en de tijdbewaker. Na het vinden van een correcte kubusformatie evalueren de spelers samen hoe het proces verliep en bedenken ze hoe het eventueel beter kan verlopen bij het uitvoeren van een volgende opdracht.

Een spel waarbij de voorwaarden voor coöperatief leren in het spel verwerkt zitten en aan bod komen: individuele verantwoordelijkheid, wederzijdse verantwoordelijkheid, directe interactie, sociale vaardigheden, evaluatie van het groepsproces.


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen