Brievenbuspakket: Taal/ Vertellen

Deze set met coöperatieve verhalen spellen helpt kinderen verhalen te maken, te praten, te vertellen, creatief te denken en ontwikkelt het gevoel voor taal. De sets verhalendobbelstenen zijn onderling te combineren. Het Kleine Vertelspel nodigt uit te vertellen.

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 70,76

Speciale prijs: € 63,68

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Kaartenset
Positieve invloed op verbeeldingskracht, creatief denken, sociaal- emotionele vaardigheden, communiceren, flexibel denken / van standpunt kunnen veranderen, jezelf en elkaar beter leren kennen, discusseren, luisteren, taalontwikkeling
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar
Aantal spelers 1 speler , 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers , 7 - 8 spelers, 9 - 10 spelers, 12 of meer spelers
Speelduur 10 á 20 minuten, 20 á 30 minuten
Taal Nederlands
Auteur Samengesteld door Earth Games
Uitgever De Filosofiejuf, The Creativity Hub Ltd., Asmodee
Artikel nummer BP12
Afmeting Past door de brievenbus
Tips

* met jonge kinderen die nog niet kunnen lezen kun je samen met de plaatjes een verhaal bedenken of ze kunnen luisteren naar het verhaal wat je voor hen bedenkt

 * als hulp bij het schrijven van verhaaltjes

* maak in plaats van een verhaal eens een gedicht of tekening met de dobbelstenen!

* te gebruiken bij taalontwikkeling en VVE

* als interventie bij coachingsgesprekken: dit geeft een mooi beeld van de belevingswereld van de verteller

* vertel eens een verhaal in een andere taal (een leuke manier om de dobbelstenen in vakken vreemde talen in te zetten of thuis te oefenen)

* gebruik de dobbelstenen om met een kind in gesprek te gaan

* handig om woorden uit te spreken/ woordenschat te vergroten

* leuk om iedereen om de beurt een zin te laten vertellen aan de hand van een van de dobbelstenen

* of geef elkaar van te voren een onderwerp waar het verhaal over moet gaan

Details

Deze set met coöperatieve verhalen spellen helpt kinderen verhalen te maken, te praten, te vertellen, creatief te denken en ontwikkelt het gevoel voor taal. De sets verhalendobbelstenen zijn onderling te combineren. Het Kleine Vertelspel nodigt uit te vertellen. Inhoud: Rory's Story Cubes original Rory's Story Cubes actions Rory's Story Cubes voyages Rory's Story Cubes enchanted (sprookjes) Rory's Story Cubes animalia Het Kleine vertelspel

Verhalendobbelstenen

Rory's Story Cubes worden ook wel kletsdobbelstenen of verhaaldobbelstenen genoemd. Het is een leuke, niet-competitieve spelvorm voor spelers van alle leeftijden waarbij je alleen of samen een verhaal maakt aan de hand van de afbeeldingen op de 9 dobbelstenen. Op elk van de 9 dobbelstenen staan 6 afbeeldingen waardoor je heel veel combinaties kunt maken (10 miljoen!) en oneindig veel verhalen kunt creëren. Gegarandeerd veel lol!

Verhalengenerator

Rory's story cubes zijn een soort 'visuele verhalengenerator' die de fantasie van jong en oud prikkelt. De verhaaldobbelstenen zijn makkelijk mee te nemen in het leuke compacte, stevige doosje en maken van saaie momenten, gezellige, fantasierijke en verrassende verhalenvertelmomenten of kletsmomenten! Met dit spel wordt iedereen een verhalenverteller en zijn er altijd verhalen beschikbaar die vertelt willen worden.

Ook voor scholen

Ook voor scholen zijn er zeer veel werkvormen te bedenken met de verhaaldobbelstenen. Denk aan zelf zinnen maken, verleden tijd of tegenwoordige tijd oefenen, grammatica, verhaaltjes maken met begin en eind, woordenschat uitbreiden, taalstimulering bij problemen bij performale / verbale ontwikkeling. Stimuleert praten, taalontwikkeling, verbeelding, fantasie. Een uitkomst bij taalzwakke kinderen, maar ook bij hoogbegaafde kinderen om bijvoorbeeld het creatief denken en spreken voor groepen te stimuleren. De afbeeldingen op de dobbelstenen zijn fantasievol, divers en heel duidelijk. Zie ook de Story Cubes large; hetzelfde idee, alleen een flinke slag groter!

Een paar voorbeelden van de afbeeldingen zijn:
oog, bloem, fontein, boom, vliegtuig, sleutel, klok, spreekballon, tent, spook, dobbelsteen, emotie-huilen, schildpad, masker, vis, voetstap, emotie-blij etc etc.

Spelregels

Er zijn geen vaste spelregels maar heel veel mogelijkheden om het spel te spelen. Werp alle 9 Story Cubes. Begin met  "Er was eens ....." en vertel een verhaal dat de plaatjes op alle 9 verhaalblokjes aan elkaar verbindt. Begin met het plaatje dat het meest tot je verbeelding spreekt of vertel het verhaal in de volgorde zoals de dobbelstenen zijn gevallen. Met Rory's Story Cubes zijn er geen foute antwoorden, het doel is om met de verhaalblokjes je fantasie op gang te helpen.

Denken in beelden past bij ons brein  

Je kan het! Het menselijk brein denkt in beelden en vindt een manier om de plaatjes op de kubussen aan elkaar te verbinden. Des te meer je speelt, des te makkelijker het wordt om langere, meer uitgebreidere verhalen te vertellen. Je kunt alleen spelen of in een groep, waarin iedereen afwisselend een verhaal vertelt naar aanleiding van de plaatjes op alle 9 verhaalblokjes.

Spelmogelijkheden

Er zijn heel veel mogelijkheden. Bedenk zelf hoe je het leuk vindt het spel te spelen! Verdeel bijvoorbeeld de 9 gegooiede dobbelstenen in groepjes van 3 en gebruik deze voor het begin, midden en eind van je verhaal. Of laat een speler beginnen met te vertellen en vraag de medespelers het verhaal verder af te maken aan de hand van de volgende dobbelstenen. Of schrijf je verhaal op, of teken het. Gebruik alle dobbelstenen of een paar. Begin je je verhaal met ‘Er was eens…’, of met ‘In de verre verre toekomst…’ Of geef een verhaal een andere sfeer door een andere beginzin te geven/ te bedenken zoals: 'Het was een donkere en stormachtige nacht…'  'Toen dieren konden praten…'  'Het was koud, heel koud…' Alles kan! Gebruik je fantasie zowel in het bedenken van de verhalen als in het bedenken van de spelregels/ speelwijze.

Overal op de wereld ontdekken mensen nieuwe manieren om Rory's Story Cubes te gebruiken. Deel je ideeën op www.storycubes.com of op de website van Earth Games bij de tab ervaringen hiernaast.

3 verschillende soorten Story Cubes  

Er zijn 3 verschillende sets van de Rory's Story Cubes. De set kunnen apart of samen gebruikt worden. Aan te raden is om in elk geval de basisset te hebben en die aan te vullen met Actions of Voyages. Je kunt het spel met 1 set spelen, maar ook sets onderling combineren voor nog meer variatie. Natuurlijk maak je het daar ook moeilijker mee waardoor het ook voor oudere kinderen en volwassenen interessant is en blijft!

Oranje doosje: Rory Story Cubes Classic  - 54 verschillende afbeeldingen van onderwerpen om over te vertellen (dit is de basisset).
Blauw doosje: Rory Story Cubes Actions / Acties - 54 afbeeldingen van werkwoorden. Bij deze afbeeldingen staan activiteiten / acties / handelingen afgebeeld.
Groen doosje: Rory Story Cubes Voyages / Reizen - 54 afbeeldingen van onderwerpen en werkwoorden rondom het thema vakantie en reizen. Begin in deze set het verhaal met: 'In een stad/ land hier ver vandaan...' en je laat je inspireren tot spannende avonturen en gebeurtenissen!

Ieder setje heeft zijn eigen kleur afbeeldingen op de dobbelstenen, zodat ze na gebruik weer gemakkelijk te sorteren zijn!

Hoe te spelen met 2 of 3 setjes tegelijk 

Een leuk spel wat je met 2 of 3 spelers kunt doen is het volgende: Kies een thema waar je het samen over wilt hebben. Gooi de 18 dobbelstenen (2 setjes) of 27 dobbelstenen (3 setjes). Iedere speler kiest hieruit 6 of 9 dobbelstenen om een verhaal over te vertellen. Een van de spelers begint het verhaal en legt zijn/haar dobbelstenen uit en zo volgen de andere spelers. De laatste speler moet het verhaal zo goed mogelijk afsluiten!

Inhoud per set

- 9 dobbelstenen met afbeeldingen
- klein opbergdoosje , 7,5 x 7,5 cm met magneetje om te sluiten
- kartonnen hoesje met korte gebruiksaanwijzingen voor over het opbergdoosje
- uitgebreide gebruiksaanwijzingen in een boekje in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Nederlands

 

Speel! Vertel! Ontdek!

Het kleine vertelspel is een verhalenvertelspel waarmee je samen spontaan verhalen verzint en vertelt.

Je bent beurtelings luisteraar en verteller.

Het is een laagdrempelig en uitdagend kaartspel.

Of je één zin zegt of een volle minuut vertelt, het is jouw bijdrage aan het verhaal.

Je wordt uitgedaagd in te spelen op de fantasie van de andere spelers.

Naast dat het een leuk spel is voor thuis en met vrienden, is het ook geschikt voor in de klas, bij toneel- en taallessen, op je werk of in het café.

Het kleine Vertelspel is dynamisch en luchtig.

Het spel daagt uit goed naar elkaar te luisteren,

Het vooraf gekozen thema geeft richting in het verhaal.

Door de grote variatie aan vertelkaarten zijn de mogelijkheden tot het creëren van verhalen oneindig.

Inhoud:

100 unieke handgetekende vertelkaarten

10 themakaarten (ruim 1200 mogelijke combinaties)

zandloper

eenvoudige en duidelijke spelregels met 8 spelvarianten

Inclusief handleiding voor kinderen vanaf 9 jaar op de achterzijde van de spelregels

Leeftijd: 6 – 106 Duur: 10 – 60 min Spelers: 2 – 6


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):