Kaartenset Sharing Nature

Brievenbuspakket: Natuur

Beleef de natuur op een manier zoals je dat nog nooit eerder deed.

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 56,04

Speciale prijs: € 54,04

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Kaartenset , Overige
Positieve invloed op natuurbewustzijn, ontspanning, spelplezier, iedereen hoort erbij, leren over de seizoenen, respectvol gedrag, goed kijken / verschillen waarnemen, luisteren, interactie, contact maken, aardebewustzijn
Leeftijd Vanaf 4 jaar
Aantal spelers Variabel
Speelduur Variabel
Taal Nederlands
Auteur Joseph Cornell en Anne Mijke van Harten
Uitgever Samengesteld door Earth Games
Artikel nummer BP3
Afmeting Past door de brievenbus
Tips

- De kaartenset is van watervast materiaal en kan dus mee naar buiten. - Voor het spel 'roofdier en prooi' in deze kaartenset is het handig om belletjes te hebben die je aan de schoenen van de kinderen kunt vastmaken. Bijvoorbeeld deze

Details

20 % korting op de Sharing Nature kaartenset bij aankoop van het boek Sharing Nature + kaartenset

Deze kaartenset bestaat uit 20 spelvormen. Elke Sharing Nature spelvorm creeert een beleving waarin kinderen en volwassenen zich verbonden kunnen voelen met de natuur.

De kaarten zijn eenvoudig te gebruiken. Bij elk spel staat wat ervoor nodig is, waar het gespeeld kan worden, het aantal spelers en de leeftijd. De kaarten kunnen gebruikt worden in natuurgebieden, maar ook in het stadsparkje om de hoek.

De kaartenset worden gebruikt door ouders, medewerkers NME centra, natuurgidsen, leerkrachten in het basisonderwijs, coaches en trainers, etc.

Als begeleider van de spelvormen maak je met de symbolen op de kaarten zelf een serie spelvormen aan de hand van de 4 fases van de Flow Learning™ didactiek.

De fases worden gesymboliseerd door 4 dieren:
1. Otter stimuleert enthousiasme.
2. Kraai concentreert de aandacht .
3. Beer zorgt voor directe natuurervaringen
4. Bij Dolfijn worden inspiratie en ervaringen gedeeld.

Over deze Flow Learning Didactiek en over Sharing Nature is meer te lezen op www.sharingnature.nl en in de kaartenset.

De kaarten zijn geprint op duurzaam slijtvast watervast materiaal zodat ze geschikt zijn om mee naar buiten te nemen en zijn bedrukt met bio-inkt. Het koord is gemaakt van gerecycled polyester.

Earth Games ontwikkelde deze kaartenset en geeft deze in Nederland uit. De Sharing Nature spelvormen zijn afkomstig uit de boeken van Joseph Cornell. Wil je meer lezen en leren hierover dan is onderstaand boek absoluut een aanrader.

Sharing Nature handboek - 77 spelvormen voor natuurbewustzijn

Auteur: Joseph Cornell

Vertaling: Adrie Beyen                                

21 x 21 cm, 208 pagina's

Een uitgave van A3 boeken in samenwerking met Earth Games

Wanneer kinderen persoonlijk ervaring opdoen met de natuur ontstaat er meer individuele waardering voor de natuur. Ze ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft en zullen er dan ook beter voor zorgen. Dit eenvoudige doch zeer effectieve concept vormt de basis van Sharing Nature®, waarmee Joseph Cornell sinds de introductie in 1979 wereldwijd voor een ware revolutie in de natuureducatie heeft gezorgd. De beroemde natuurconservator Sir Peter Scott noemde Sharing Nature zelfs van wezenlijk belang voor het voortbestaan van de planeet.

De basis voor Sharing Nature vormt de leermethode Flow Learning™. Cornell deelde zijn methode in vier fasen in:

1. stimuleer enthousiasme

2. concentreer de aandacht

3. direct ervaren

4. deel inspiratie.

In de eerste fase gaat het om speelsheid en alertheid, in de tweede om ontvankelijkheid, in de derde om opgaan in de ervaring en in de vierde om verheldering en verdieping van de ervaring. Naast een uitgebreide uitleg van deze leermethode bevat dit boek per fase spelvormen voor zowel kleine als grotere groepen. Door de spelvormen leren de kinderen op een creatieve manier van de natuur. Ze krijgen het gevoel deel uit te maken van de natuur, hebben plezier en ervaren innerlijke kalmte.

Dit boek is een inspirerend en praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en begeleiders. De 77 spelvormen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 100 jaar.

ISBN: 9789491557040

NUR: 854

Prijs: € 32,50Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):