Over Sunny Games

Sunny Games

Europese uitgever van coöperatieve spellen

Sunny Games is in 2004 onder de naam Zonnespel opgericht om het aanbod van samenwerkingsspellen in Nederland te vergroten. In de beginperiode werd dit bereikt door de spellen van de Canadese uitgever Family Pastimes te importeren en in Nederland te verspreiden. Inmiddels is Sunny Games uitgegroeid tot een Europese uitgever van 16 coöperatieve spellen, waarvan de meeste viertalig en sommige zelfs zestalig zijn uitgevoerd.

Samen winnen en samen verliezen

Sunny Games wil bijdragen aan een wereld waarin samenwerking belangrijker is dan competitie. De coöperatieve spellen van Sunny Games dragen hier op een speelse manier aan bij. Steeds meer mensen ontdekken dat ze liever mét elkaar dan tégen elkaar willen spelen. In coöperatieve spellen is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare ‘competitiespellen’, stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.

Samenwerking Sunny Games en Earth Games

Earth Games en Sunny Games werken samen o.a. aan het maken van spelregels en om coöperatieve spellen in NL bekendheid te geven. Al vanaf de oprichting werkt Sunny Games nauw samen met Earth Games. Earth Games geeft advies en levert materialen aan professionals binnen opvoeding en onderwijs. Earth Games en Sunny Games werken samen om meer bekendheid te geven aan coöperatieve spellen in het algemeen, door middel van workshops, lezingen, artikelen en promotie-acties. Bij de ontwikkeling van nieuwe spellen kijkt Earth Games van begin tot eind mee. Dit zorgt ervoor dat onze spellen afgestemd zijn op de doelgroep en didaktisch goed in elkaar zitten. Onze spellen worden dan ook veel gebruikt door leraren, therapeuten en kindercoaches.

Keurmerk coöperatief spel

Ook het keurmerk ‘coöperatief spel’ is onderdeel van onze gezamenlijke missie. Om de herkenbaarheid van samenwerkingsspellen te vergroten is het keurmerk ‘coöperatief spel’ ontwikkeld. De wereldwijd beschermde term coöperatief spel is nu gekoppeld aan de visuele symboliek van mensen die samen de wereld in stappen. Dit keurmerk is beschikbaar voor alle Europese spellenuitgevers die een coöperatief spel willen uitbrengen.

Win-win-win

Sunny Games doet er alles aan om milieubelasting te voorkomen en te zorgen dat samenwerking win-win-win is. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met efficiënt gebruik van materialen die weinig milieubelasting veroorzaken. Verpakkingsmateriaal wordt hergebruikt of gerecycled.

Klik hier om de coöperatieve spellen van Sunny Games te bekijken en te bestellen