Nisyros

De vulkaan van het Griekse eiland Nisyros wordt actief! Een aantal grote uitbarstingen zorgt ervoor dat het hele eiland onder de lava wordt bedolven. De inwoners moeten op tijd het eiland zien te verlaten. Lukt het om alle inwoners te redden voordat het hele eiland onder de lava is bedolven? Voor 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 33,00

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, oplossingen bedenken, strategisch denken, logisch denken, vooruit kijken, samen beslissingen nemen, spelplezier, respectvol gedrag, luisteren
Leeftijd Vanaf 12 jaar , Jongeren , Volwassenen
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers
Speelduur 45 á 60 minuten
Taal Nederlands, Engels, Duits, Frans
Auteur Peter Slaman
Uitgever Sunny Games
Artikel nummer Z017
Afmeting 31,6 x 22,6 x 4 cm
Tips

Speltip:

Let op dat je niet te weinig werkers hebt.

Als je meer dan 5 werkers hebt kun je er eventueel een aantal vroegtijdig evacueren zodat je minder voedsel nodig hebt.

Spreid indien mogelijk de werkers over zo veel mogelijk verschillende gebieden zodat je de meeste kans hebt om je verdubbelingsdobbelstenen te gebruiken.

Details

Dit nieuwe spel is bedacht door de debuterende Nederlandse auteur Peter Slaman en getekend door Melchior van Rijn, bekend van Krakow 1325 AD. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar. Het is makkelijk te leren en kan in een paar stappen uitdagender gemaakt worden. Daardoor spreekt het spel zowel gelegenheidsspelers als veelspelers aan.

De vulkaan van het Griekse eiland Nisyros wordt actief! Een aantal grote uitbarstingen zorgt ervoor dat het hele eiland onder de lava wordt bedolven. De inwoners moeten op tijd het eiland zien te verlaten door genoeg boten te bouwen. Ze kunnen de lavastroom tegenhouden door dammen te bouwen. Komt er een nieuwe uitbarsting in deze richting dan bezwijkt de dam echter alsnog onder de druk en stroomt de lava verder.

Om boten te bouwen is hout nodig, voor het bouwen van dammen is steen nodig en er wordt graan verbouwd om de werkers te voeden. Deze drie grondstoffen zijn te vinden op de vulkaanhellingen. De bovenste gebieden leveren het meest op, maar zullen al snel bedekt raken met lava. De werkers moeten soms grote risico’s nemen om genoeg grondstoffen te kunnen verzamelen.

Lukt het om alle inwoners te redden voordat het hele eiland onder de lava is bedolven? NISYROS is een dynamisch strategiespel dat tot het eind toe spannend is vanwege de verrassende gebeurtenissen.

Inhoud: spelbord in 25 delen, 40 houten spelfiguren, 7 speciale dobbelstenen, 3 grondstoftabellen, 32 boten, 32 dammen, 25 gebeurteniskaarten, spelregels.


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):