Module Sharing Nature natuurbeleving

In deze module leer je aan de hand van het handboek en de kaartsenset Sharing Nature de spelvormen van Sharing Nature en de didactiek Flow Learning en leer je hoe je deze met kinderen in de praktijk inzet.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 150,00

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Workshop
Positieve invloed op natuurbewustzijn, spelplezier, jezelf en elkaar beter leren kennen, respectvol gedrag, aardebewustzijn
Leeftijd Volwassenen
Aantal spelers maximaal 20 deelnemers
Speelduur -
Taal Nederlands
Auteur Anne Mijke van Harten
Uitgever Earth Games
Artikel nummer M1SN
Afmeting Nee
Tips Bij de beschrijving leest u meer over deze workshop

Details

Dagworkshop Sharing Nature en Flow Learning

In deze workshop leer je de spelvormen van Sharing Nature inzetten om kinderen diepgaande natuurervaringen te geven. Hierdoor leren kinderen direct van de natuur, gaan ze verbonden voelen met de natuur. Ze zullen er zo ook beter voor gaan zorgen. De spelvormen van Sharing nature zijn ook geschikt om met volwassenen te doen.

Waar en hoe laat?

Datum volgt

Kosten

De prijs is €150,00, inclusief een rugzakje met het Handboek Sharing Nature, kaartenset van Sharing Nature, een reader. En natuurlijk inclusief koffie, thee, water, iets lekkers voor onderweg.

Sharing Nature en Flow Learning natuurbeleving
Sharing Nature is een leermethode voor natuur- en milieu-educatie uit Amerika ontwikkeld door Joseph Cornell, waarbij ’studenten’ van jong tot oud in de natuur persoonlijke ervaring opdoen met de natuur. Hierdoor ontstaat er individuele waardering voor de natuur, wat zij ons kan leren en wat zij ons te bieden heeft. Binnen Sharing Nature wordt gewerkt met de (tevens door Cornell ontwikkelde) didactiek van Flow Learning. De vier fasen binnen Flow Learning lopen van speels naar reflectief waarbij iedere fase leidt naar een diepere laag van natuurbeleving. Bijzonder aan deze vernieuwende en ervaringsgerichte manier van natuureducatie is dat de focus niet ligt op kennis vergaren over de natuur met het hoofd maar op het bieden van activiteiten waarbij de deelnemers het gevoel hebben op te gaan in de natuur, zodat ze zich er van binnen uit verbonden mee kunnen voelen. De grote betrokkenheid die hierbij ontstaat optimaliseert het leren.

Programma

In deze workshop maken de deelnemers kennis met de Sharing Nature spelvormen en met de achterliggende didactiek van Flow Learning. Je leert veel verschillende natuur activiteiten waarmee je direct alleen of met groepen op pad kunt voor een topervaring in de natuur. We zullen veel buiten zijn en zelf de activiteiten doen en ervaren wat de werking daarvan is voor onszelf en hoe we het met kinderen/ jongeren/ volwassenen in kunnen zetten. Tevens wordt in de workshop ingegaan op de achterliggende didactiek van Flow Learning. Na deze workshop heeft u veel ideeën voor vernieuwende en ervaringsgerichte natuuractiviteiten.

Doelstellingen:

  • - Deelnemers maken kennis met de Flow Learning didactiek en kunnen aan de hand van de vier fases van Flow Learning activiteiten structureren.
  • - Deelnemers leren een groot aantal Sharing Nature natuurbelevingsspelvormen die direct in de praktijk in te zetten zijn.
  • - Deelnemers verdiepen hun eigen verbinding met de natuur & ontdekken het plezier van natuurbelevings-activiteiten, waardoor de motivatie om natuurbeleving aan te bieden zal groeien.


Doelgroep
Aangezien Sharing Nature activiteiten breed toepasbaar zijn is deze workshop geschikt voor iedereen die op een vernieuwende en ervaringsgerichte manier natuuractiviteiten wil leren, om deze daarna toe te kunnen passen in de eigen praktijk. Voorwaarde voor het kunnen inzetten van deze spel- en werkvormen is dat men de gelegenheid heeft of kan creeëren om met de betreffende groep ín de natuur te zijn. Dit kan een stadsparkje zijn, bos, natuur in de omgeving. De workshop is zeer geschikt om ideeën op te doen om bijvoorbeeld een natuurwandeling, natuurschoolplein, natuurdag, bosdag, etc.

Workshopleiding
Anne Mijke van Harten richt zich vanuit haar eigen bedrijf Earthgames sinds 2003 op het aanbieden van spelvormen en spelmaterialen met een positieve invloed op ontwikkeling en gedrag. Centraal staat de verbinding met jezelf, met de ander en met de aarde. In 2009 volgde Anne Mijke de training in Amerika bij de grondlegger van Sharing Nature, Joseph Cornell. Ze ontwikkelde de kaartenset voor Sharing Nature en gaf deze vanuit Earth Games uit. In deze workshop neemt zij u mee naar buiten om de verschillende activiteiten zelf te ervaren. Anne Mijke is coördinator voor Sharing Nature in Nederland.

Praktisch
We zullen veel buiten actief zijn. Pas a.u.b. kleding daarop aan (soepele kleding, goed schoeisel, regenkleding, rugzakje met flesje water, zonnebrandcreme). Neem iets mee om op te kunnen zitten (plastic zak/ zitmatje).

Tip: De workshops Sharing Nature worden op verzoek ook op uw locatie gegeven. Voor meer informatie mail naar info@earthgames.nl


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):