Cursusdag Cooperatief spel en Zelfwaardering Maandag 20 juni 201

Module Cooperatief spel

Module coöperatief spel voor (kinder)therapeuten, spelbegeleiders, speltherapeuten, ambulant begeleiders, remedial teachers en orthopedagogen. Incl. reader en startpakket coöperatief spel.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 150,00

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Workshop
Positieve invloed op samenwerken, overleggen, oplossingen bedenken, strategisch denken, samen beslissingen nemen, creatief denken, zelfwaardering, sociaal- emotionele vaardigheden, spelplezier, iedereen hoort erbij, communiceren
Leeftijd Volwassenen
Aantal spelers maximaal 20 deelnemers
Speelduur -
Taal Nederlands
Auteur Anne Mijke van Harten
Uitgever Earth Games
Artikel nummer M2CSP
Afmeting Nee
Tips Nee

Details


In deze module coöperatief spel voor (kinder)therapeuten, spelbegeleiders, speltherapeuten, ambulant begeleiders, remedial teachers en orthopedagogen leer je hoe coöperatief spel is in te zetten in de professionele begeleiding van kinderen en wat de invloed van coöperatief spel is op het gedrag, de ontwikkeling en de zelfwaardering van kinderen. Deze module wordt gegeven door Anne Mijke van Harten van Earth Games. De kosten zijn 150 euro incl. reader en startpakket coöperatief spel.

Coöperatief spel: mét elkaar in plaats van tegen elkaar In coöperatieve spelvormen wordt er niet tegen elkaar maar mét elkaar gespeeld. In elk spel is een gezamenlijk doel en de spelers proberen dit samen te bereiken. Coöperatief spel stimuleert daarmee het ontwikkelen van vaardigheden als overleggen, naar elkaar luisteren en creatief denken. Coöperatief spel inzetten in de begeleiding van kinderen draagt bij aan een sfeer van plezier en openheid en heeft een positieve invloed op het gedrag en de (sociaal-emotionele) ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen denkvaardigheden, sociale vaardigheden, samenwerkings- en communicatievaardigheden en de zelfwaardering groeit.

Inhoud van de module In deze module leer je veel coöperatieve spelvormen waar niets of bijna niets voor nodig is en kun je zelf 'aan den lijve' ervaren wat de effecten en kenmerken zijn van coöperatief spel. Je leert veel spelvormen die direct zijn in te zetten in de dagelijkse praktijk: je kunt er meteen met de kinderen mee aan de slag! Ook kijken we naar coöperatieve gezelschapsspellen en andere materialen van Earth Games en hoe deze zijn in te zetten in de begeleiding van kinderen. Tot slot kijken we naar het effect van coöperatief spel op de ontwikkeling en de zelfwaardering van kinderen.

Praktische informatie Tijd: 9:30 - 12:30 uur Inloop: Welkom vanaf 9:00 uur Uitloop: Drankje en hapje na afloop en de mogelijkheid om materialen van Earth Games te bekijken en desgewenst meteen aan te schaffen Lunch: Voor lunch kun je terecht in het Grand cafe (kosten niet inbegrepen.) Locatie: Earth Games Kledingadvies: Kleding waar je je gemakkelijk in kunt bewegen Annuleren: Annuleren voor deze workshop is niet mogelijk, iemand in uw plaats laten gaan wel.


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen