Denkdobbelen

Zonder taal kun je niet denken. Met dit educatieve spel stimuleer je de taalontwikkeling van kinderen. Taal ontwikkel je niet alleen door grammatica- en spellinglessen. Dat kan op een speelse manier waarbij de kinderen niet door hebben dat ze aan het leren zijn. Zo creëer je ook nog eens taalplezier! Voor thuis en in de klas. Vanaf vier jaar.

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 24,95

Speciale prijs: € 21,95

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Coöperatief gezelschapsspel
Positieve invloed op verbeeldingskracht, creatief denken, sociaal- emotionele vaardigheden, communiceren, flexibel denken / van standpunt kunnen veranderen, jezelf en elkaar beter leren kennen, discusseren, luisteren, taalontwikkeling
Leeftijd 4 - 7 jaar , 8 - 10 jaar , 10 - 12 jaar, Vanaf 12 jaar , Jongeren
Aantal spelers 1 speler , 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers , 7 - 8 spelers, 9 - 10 spelers, 12 of meer spelers
Speelduur Variabel
Taal Nederlands
Auteur Fabien van Kempen
Uitgever De Filosofiejuf
Artikel nummer PR04
Afmeting 8,7 x 5,6 x 1,9 cm
Tips Filosoferen is goed in te zetten voor het ontwikkelen van de denkvaardigheden, kritisch denken, taalontwikkeling, sociaal-emotionele vorming en creativiteit (out-of-the-boxdenken).

Details

Taal leer je door te spelen met taal!

Denkdobbelen: de leukste taaloefeningen in één spel

Zonder taal kun je niet denken. De taalontwikkeling van kinderen is dus heel belangrijk. Taal ontwikkel je niet alleen door grammatica- en spellinglessen, taal moet ook in zijn geheel voorbij komen want het geheel is meer dan de som der delen. Dat kan op een speelse manier want het mooie daarvan is dat de kinderen niet door hebben dat ze aan het leren zijn. Zo creëer je ook nog eens taalplezier!

Meer dan 20 spellen!

Met het educatieve spel Denkdobbelen heb je in één klap meer dan twintig taalspellen en activiteiten die ook nog eens de creativiteit prikkelen. Bovendien heb je met het spel veel gespreksstof. Leuk voor thuis, op school en de bso.

WAT IS HET PRECIES?

Het spel Denkdobbelen kun je gebruiken om kinderen aan het denken te zetten. Dat kan creatief denken zijn, maar ook filosofisch denken. Het spel is ontwikkeld om te gebruiken met kinderen van 4 t/m 12 jaar. Op het bordspel staan vier gedachtenwolken waar je woorden op kunt schrijven met whiteboard stift. Deze kun je ook weer makkelijk uitvegen. De woorden in de wolkjes vormen samen een zin of een vraag. Je stelt deze zinnen of vragen samen door te dobbelen met de dobbelstenen.

WAT KUN JE ERMEE?

Denkdobbelen kan worden gebruikt voor het maken van denkdobbelvragen, denkdobbelverhalen, denkdobbelgedichten of denkdobbeldrama. Bij alle toepassingen vul je in de wolken woorden in. Wat voor woorden en hoe deze te gebruiken, lees je in de gebruiksaanwijzing en op de site www.denkdobbelen.nl vind je ook voorbeelden en meer informatie.

WAT HEBBEN KINDEREN ERAAN?

Door te denkdobbelen leren kinderen op een speelse manier redeneren, creatief denken, outside-the-box-denken en fantaseren. Ook ontwikkelen ze hun gespreksvaardigheden en alle denkdobbelactiviteiten zijn goed voor de taalontwikkeling. Natuurlijk is het ook gewoon leuk en vaak grappig om te doen.


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):