De Regenboog (klein)

Regenboog parachute klein (2 meter)

Speel met jonge kinderen in onderwijs, kinderopvang & buitenschoolse opvang, spelbegeleiding, kindertherapie, kinderyogalessen. Met veel regenboogspelideeën zie bij 'meer info'.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 34,94

Voeg jouw ervaringen aan dit product toe

Aanvullende Informatie

Soort product Groepsmateriaal, Parachute
Positieve invloed op samenwerken, spelplezier, iedereen hoort erbij, motoriek, teambuiling, interactie, geeft energie
Leeftijd 3 jaar , 4 - 7 jaar
Aantal spelers 2 - 4 spelers, 5 - 6 spelers
Speelduur Variabel
Taal -
Auteur -
Uitgever TTS-group
Artikel nummer PRAINRS
Afmeting 1 bij 2 meter
Tips Leuk voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen is een grote ronde parachute uitdagender (zie hieronder).

Details

De regenboog (klein)
Rechthoekige parachutedoek in regenboogkleuren. Kinderen vinden het erg leuk om de sterren over de regenboog te laten gaan, en kunnen ze daarna verzamelen in de 'net alsof' pot goud aan het einde van de regenboog.

parachute 2 x 1 meter
zak die gebruikt kan worden als gouden pot

Aanwijzingen voor begeleiding
12 stoffen sterren

Spelideeën bij de regenboogparachute met gekleurde sterren

Inhoud 12 zachte sterren in 6 kleuren 2 x 1 meter parachute in 6 kleuren of 4 x 1 meter parachute in 6 kleuren Een gele zak: deze wordt tijdens het spel gebruikt als “gouden pot”, en is tevens opbergzak voor de sterren en de parachute.

Toepasbaarheid De regenboogparachute is geschikt voor spelvormen en activiteiten binnen het onderwijs, kinderopvang & buitenschoolse opvang, spelbegeleiding, kindertherapie en is goed te gebruiken in kinderyogalessen. De regenboogparachute heeft op elke hoek een stevige lus. De parachute is aan deze lussen ook mooi op te hangen. Daarmee kan de regenboog een rol spelen bij activiteiten als herkenningspunt of verzamelplek of decorstuk wanneer kinderen toneelspelen. Met de regenboogparachute werken kinderen samen om de sterren over de regenboog te laten springen en deze te verzamelen in “gouden pot” aan het eind van de regenboog! De regenboog en de sterren kunnen ook gebruikt worden binnen onderwijsactiviteiten m.b.t. kleurherkenning, tellen en bij het thema ‘het weer’. Met de regenboogactiviteiten bevorder je samenwerking, communicatie en motorische vaardigheden. Juist omdat deze activiteiten samenwerking bevorderen lenen ze zich ook goed om specifiek kinderen tot regenbooghouder of sterrenvanger en dergelijke te benoemen die misschien de behoefte hebben aan meer acceptatie in een groep. Kinderen met motorische problemen, kunnen binnen deze spelmogelijkheden hun eigen creativiteit en mogelijkheden uitproberen en benutten. Suggesties voor spelvormen met de regenboogparachute (je kunt één van de onderstaande spellen gebruiken of je laten inspireren en zelf meerdere en uitgebreidere spelvormen bedenken):

1. Vang een vallende ster: Houd de parachute samen vast en laat de sterren dansen op de regenboog. Een paar kinderen, die niet de regenboog vast houden, kunnen een ster proberen te vangen. Als dit lukt, mogen zij de regenboog vasthouden en mag een ander kind sterrenvanger worden. Dit spel kan met zijn tweeën gespeeld worden of in een team. In het spel oefenen kinderen motorische vaardigheden en hun woordenschat (hoog, laag, snel en langzaam) en communicatieve vaardigheden zoals samen overleggen, luisteren, opdrachten formuleren etc.

2. Schuivende sterren Houd de parachute strak gespannen. Houdt de ene kant van de parachute hoger dan de andere kant. Probeer de sterren als vallende sterren over de regenboog te laten glijden en verzamel ze onder aan de regenboog. Dit spel kan ook gespeeld worden met andere (lichte) materialen van de regenboog te laten glijden (balletjes, veertjes, pittenzakjes, etc.)

3. Achter de regenboog Leg de sterren op de regenboog en houd de regenboog met een aantal spelers hoog in de lucht. Vraag de andere kinderen onder de regenboog door te rennen en dan in een cirkel terug te lopen. De spelers die de regenboog hoog houden, laten af en toe de sterren opspringen in de lucht. De kinderen kunnen de sterren proberen te vangen terwijl ze onder de regenboog doorlopen en ze dan de sterren weer terugwerpen in de regenboog.

4. Weerbericht Je kunt desgewenst een verhaal verwerken in het spel/de activiteit of gebruik maken van muziekinstrumenten voor geluidseffecten. Een verhaal kan bijvoorbeeld zo gaan: (Laat eventueel een paar kinderen meespelen op diverse muziekinstrumenten. Waarbij de kinderen op de instrumentjes de weersomstandigheden kunnen nabootsen bij de bewegingen die de anderen maken met de parachute). Het verhaal zou bijvoorbeeld zo kunnen gaan (gebruik je eigen creativiteit om dit verhaal en het spel verder vorm te geven): “Op een dag was het weer erg onrustig. Er was een zacht briesje (laat de regenboog zachtjes wapperen). De zon scheen hoog in de lucht. Plotseling begonnen er regendruppels te vallen (tik met de vingers op het regenboogdoek). Er kwam een prachtige regenboog in de lucht te staan (houd de parachute zo hoog mogelijk). Toen begon de wind te waaien (houd de regenboog weer laag en wapper deze heen en weer). Het ging harder en harder te waaien (harder met de regenboog wapperen). De windstoten werden harder en harder (grotere en krachtige bewegingen met de regenboog maken). De wind blies alles in het rond (gebruik de sterren, (papieren) bladeren, ballonnen, veertjes of andere lichte materialen op de parachute). Het begon te onweren en de lichtflitsen schoten door de lucht (blijven wapperen en samen stampen). Langzaam werd het onweren en bliksemen minder, ging de wind liggen, werden de druppels minder. Langzaam trokken de wolken weg en werd de lucht weer blauw. Nog even kwam de regenboog tevoorschijn en werd toen minder en minder en minder, tot je hem helemaal niet meer kon zien (regenboog samen in de gele zak stoppen).“

5. Regenboogballonnen Laat ballonnen over de regenboog springen en vraag de andere kinderen hen te vangen. Benoem een kind tot zon en laat ‘de zon’ steeds een kleur noemen die de andere kinderen dan proberen te vangen.

6. Regenboog brug Maak een brug door aan elke kant twee kinderen zittend de regenboog in de lucht te laten houden. Als je dit spel op een harde ondergrond speelt, leg dan een mat onder de regenboogbrug zodat de kinderen onder de regenboog door kunnen rollen en kruipen.

7. De kleur is… Leg de regenboog op de grond. Gebruik het als een spoor om een balletje te rollen over rood, over groen etc. Je kunt dit doen door 2 kinderen tegenover elkaar te laten plaatsnemen en hen steeds een kleur te laten benoemen waarover ze de bal willen laten rollen.

8. Samen lopen Houdt de Regenboog strak gespannen en leg er een (opblaas)bal op. Hoe ver kunnen de kinderen samen lopen zonder dat de bal er van af rolt? Voor iets oudere kinderen is dit leuk met een aantal pingpongballen.

9. Golvende Regenboog De kinderen gaan elk bij een van de twee uiteinden van de parachute staan. Afwisselend gaan ze samen aan één kant omhoog of omlaag, zodat een zaagbeweging ontstaat. De sterren kunnen nu omhoog en omlaag glijden over de regenboog. De kunst is om weer omhoog te gaan voordat de sterren bij het einde van de regenboog zijn!

10. Verder spelen Leg de regenboog op de grond en verstop er iets onder (bijvoorbeeld een cadeautje voor een jarige of iets lekkers voor iedereen), speel kimspellen (raadspelletjes) onder de regenboog door er iets onder te leggen wat de kinderen één voor één mogen voelen (zonder te kijken) en proberen te raden, gebruik de regenboog bij een feestje met confetti, hang hem op en laat de knuffels van de kinderen erin schommelen… Kom je zelf op nog meer ideeën? Laat het ons weten! Dat kan hieronder via 'ervaringen delen'. Veel plezier!


Deel uw ervaring

Log in of registreer om jouw ervaringen over dit produkt toe te voegen

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):